house of the dragon
Film & Serie

Check: House Of The Dragon trailer op HBO Max is eindelijk hier

Een nieuwe teaser-trailer voor de langverwachte Game of Thrones prequel-serie House of the Dragon is uitgekomen, en fans konden niet enthousiaster zijn. Deze nieuwe serie op HBO Max van auteur George R.R. Martin is gebaseerd op zijn boek Fire & Blood.

House of the Dragon op HBO Max

De serie House of the Dragon, met 10 afleveringen, speelt zich twee eeuwen voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en laat zien hoe het House of Targaryen in een bittere burgeroorlog terechtkwam die bekend staat als de Dance of the Dragons – een voorbode van de begin van het einde van de heersende familie van Westeros.

Het plot van de serie is als volgt: “In de serie heeft de Targaryen-dynastie het absolute toppunt van zijn macht bereikt, met meer dan 15 draken onder hun juk. De meeste rijken brokkelen af van zulke hoogten. In het geval van de Targaryens begint hun langzame val bijna 193 jaren voor de gebeurtenissen van Game of Thrones.”

$20 miljoen per aflevering

Als we kijken naar het budget wat is vrijgemaakt voor House of the Dragon is het begrijpelijk waarom fans er zo naar uitkijken. De eerste aflevering van tien seizoenen kostte de productiemaatschappij iets minder dan $20 miljoen per aflevering. Ter vergelijking: ‘Game of Thrones’ kostte HBO ongeveer $ 100 miljoen per seizoen.

Die prijs per aflevering komt niet helemaal uit de lucht vallen als we kijken naar de cast die HBO heeft weten op te trommelen. Zo zijn enkele acteurs die rollen gaan vervullen Paddy Considine (Peaky Blinders) als King Viserys Targaryen, Olivia Cooke (Ready Player One) als Alicent Hightower en Matt Smith (Doctor Who) als Prince Daemon Targaryen.

house of the dragon

De beste films en series op HBO Max

Game of Thrones wordt door criticasters gezien als één van de beste series die ooit gemaakt is. Daar zijn wij het helemaal mee eens (als we seizoen 8 even wegdenken). We kijken enorm uit naar de release van House of the Dragon, en zullen je hiervan zeker op de hoogte houden.

Tot die tijd kan je ook eens één van deze artikelen lezen: