Film & Serie

House of the Dragon: Game of Thrones spin-off komt in 2022

House of the Dragon, HBO

Het laatste seizoen van Game of Thrones werd met veel teleurstelling ontvangen, maar HBO is nog lang niet klaar met de wereld van Westeros. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een spin-off: House of the Dragon. De opnames voor de prequel gaan in april van start. Daarmee haalt de serie een releasedatum in de loop van 2022 zeker.

House of the Dragon

De nieuwe serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Fire & Blood vertelt de geschiedenis van het huis Targaryen en start met Aegon the Conqueror.

De prequel speelt zich ruwweg 300 jaar voor het laatste seizoen van Game of Thrones af. House of the Dragon staat gepland om in 2022 op streamingdienst HBO in première te gaan.

HBO-baas deelt releasedatum

HBO-baas Casey Bloys bevestigt dat de serie in april met zijn productie begint. Het eerste seizoen krijgt 10 afleveringen, die gemaakt worden door Miguel Sapochnik en Ryan J. Condal.

Sapochnik kan je kennen van de aflevering zoals Battle of the Bastards. En uiteraard de meest spanndende aflevering: The Long Night, waarin het dodenleger zijn slag sloeg.

Bekijk hieronder het verhaal van het huis Targaryen:

Game of Thrones kreeg een 9,3 op IMDb en zorgt ervoor dat de spin-off grote verwachtingen heeft om waar te maken.