house of the dragon game of thrones
Film & Serie

Eerste trailer van Game of Thrones prequel ‘House of the Dragon’ uitgekomen

HBO heeft zojuist de langverwachte trailer van House of the Dragon uitgebracht. De nieuwe serie is een prequel op de bekroonde serie Game of Thrones, en speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van de laatstgenoemde serie. Het verhaal gaat dieper in op de evenementen rondom House Targaryen.

House of Dragon Teaser Trailer

De 10-delige serie vertelt het verhaal van de burgeroorlog in Targaryen. Deze oorlog is ontstaan vanuit een ruzie tussen Aeon II en Rhaenyra na de dood van hun vader Viserys I. Deze bloedige oorlog werd in Game of Thrones ook wel beschreven als ‘Dance of the Dragons’.

We zien in de trailer kleine stukjes actie die we aankomend jaar kunnen verwachten. Bijvoorbeeld een aantal iconische zwaardvechtscenes die we ons nog goed kunnen herinneren uit Game of Thrones. Maar bijvoorbeeld ook steekspellen en de dramatiek en diepgang van de personages waar GoT zo om bekend stond.

house of dragon game of thrones

Game of Thrones

House of the Dragon is afkomstig van bedenkers George R.R. Martin en Ryan Condal. De showrunner van de serie gaat bij de naam Miguel Sapochnik, die een paar van de meest iconische afleveringen uit Game of Thrones regisseerde.

Een van de hoofdrolspelers die is gecast als Targaryen zelf is ‘Docter Who’ acteur Matt Smith. Aan het begin van de trailer hoor je hem zeggen: “Goden, koningen, vuur en bloed. Dromen maakten ons geen koningen gemaakt – draken wel.”

 

Er wordt in de teaser bevestigd dat de serie ergens in 2022 zal debuteren. Maar aangezien de show pas afgelopen lente is begonnen met filmen, zal de première waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2022 zijn. Houdt de website goed in de gaten voor meer informatie.