Media

House of Karts: innovatief, interactief en een vleugje Mario Kart

house of karts driftkarten

Een flinke tijd geleden schreven we al over de opening van House of Karts. Deze innovatieve kartbaan, in Utrecht, is te vinden bij The Team Building. Op deze locatie kun je, zoals de naam al zegt, allemaal leuke activiteiten in groepsverband doen. Manly vond het de hoogste tijd om zelf met het hele team te gaan driftkarten. Het resultaat? Het gevoel alsof je voor eventjes in een real life Mario Kart zit.

House of Karts: karten met game-elementen

Karten bij House of Karts is heel anders dan je gewend bent van een potje racen. Het gaat namelijk om het zogenaamde driftkarten. Wat dit inhoudt? Driftkarten bij House of Karts zit vol met interactieve gameplay elementen. Net zoals bij verschillende games kun je over icoontjes heenrijden. Pak je de groene batterij? Dan krijg je een snelheidsboost. Per ongeluk een rode batterij te pakken? Slow down!

De leukste elementen zijn de blauwe raketten. Als je deze pakt kun je jouw tegenstanders het leven zuur maken. Je kunt de blauwe raket namelijk op de tegenstander die voor jou rijdt afvuren. Jezelf beschermen tegen een aanval? Pak dan snel een oranje schild, deze zal de aanval tegenhouden. Voor alle acties krijg je punten of strafpunten. Uiteraard krijg je voor de snelste ronde ook punten. Degene met de totale meeste punten mag zichzelf tot winnaar uitroepen.

Dit spel heeft iets weg van een nostalgisch potje gamen. De karts zijn wat kleiner, volledig elektrisch en daarmee ook geluidloos. In deze karts zul je constant driftend de baan over gaan. Op het schermpje op jouw stuur kun je bijhouden wat er om je heen gebeurt. Daarnaast zul je vermaakt (en een beetje afgeleid) worden door alle lasers, lichten en geluiden die je om je heen hoort. Probeer je focus en koppie er dus bij te houden.

house-of-karts-utrecht

Een uniek vriendenuitje voor iedereen

Driftkarten is dus een totaal ander concept dan je gewend bent. De eerste heat zul je dus ook zeker moeten wennen aan alle opties en elementen. Heb je het een beetje door? Dan kun je in heat 2 echt om de winst gaan strijden. Je zult je geen seconde vervelen door alle toffe elementen, en het feit dat je elkaar constant kunt dwarszitten. Of dit de ‘Team Building’ ten goede komt zullen we maar even in het midden laten.

Ben je enkel en alleen gek op de hoge snelheid van ‘normale’ karts? Dan is dit wellicht niet het ultieme uitje voor jou. De driftkrats gaan namelijk een stuk langzamer dan deze normale karts. De game-elementen maken het echter helemaal goed. Daarnaast is het een perfect uitje voor iedereen uit jouw team. Van klein tot groot, ervaren tot nieuwkomer en voor zowel mannen als vrouwen. Na de inspanningen staan er lekkere pizza’s en drankjes voor je klaar. House of Karts is dus een ultiem teamuitje!