Health

Houdbaarheid en bewaren van zonnebrandcrèmes: dit moet je weten

bewaren houdbaarheid zonnebrandcrèmes

De zon schijnt en daar willen we natuurlijk allemaal van genieten. Een ding waar we wel rekening mee moeten houden is goede bescherming tegen de zon met zonnebrandcrème. Je hebt vast ergens nog wel een flesje zonnebrand liggen maar is het verstandig om deze nog te gebruiken?  Wij vertellen je alles over het bewaren en de houdbaarheid van zonnebrandcrèmes.

Hoelang kan ik zonnebrand bewaren?

Alles gaat uiteindelijk over datum, dus ook je zonnebrand flesje. Hou dus rekening ermee dat je niet oude zonnebrandcrème op je lichaam smeert. Helaas zal dat niks goed doen voor je. Na het openen van je zonnebrandcrème is je crème nog 12 maanden te gebruiken. Je zal geen datum vinden maar het wordt aangegeven voor middel van de letter M.

M = Maand. Stel dat er 6M staat betekent dat dus dat je zonnebrandcrème 6 maanden na het openen nog goed is. Hou er rekening mee dat zonnebrand maar beperkt houdbaar is, dit heeft te maken met de SPF die vermindert na het openen.Alles over het bewaren en de houdbaarheid van zonnebrandcrème

Hoe bewaar ik zonnebrand?

Door je zonnebrandcrème op de juiste manier te bewaren zal je ook de werking behouden. Op het moment dat je zonnebrandcrème midden in de zon ligt, dan kan de sterkte van de factor verminderen volgens het KWF. Daarom is het belangrijk om je zonnebrandcrème fles gesloten in de schaduw te bewaren en thuis op kamertemperatuur. Weet je niet welke zonnebrandcrème je moet aanschaffen? Dit zijn de 7 best geteste zonnebrandcrèmes.

Hoe veel zonnebrandcrème moet ik smeren?

Wist je dat als je zuinig smeert je een lagere beschermingsfactor krijgt dan op de verpakking staat? De gouden tip van het KWF is: 7 theelepels zonnebrandcrème per smeerbeurt. De formule werkt zo:

  • 1 voor gezicht en halls
  • 2 voor armen en schouders
  • 2 voor borst, buik en rug
  • 2 voor benen en voeten

Vaak vergeten mensen standaard dezelfde plekken dus hierbij een reminder: vergeet niet je oren, lippen en de bovenkant van je voeten in te smeren.

Hoe vaak moet ik zonnebrandcrème smeren?

Belangrijk om te weten is dat je minimaal SPF30 moet gebruiken. Je kan je het beste een kwartiertje voor je gaat genieten van de zon insmeren. Daarna smeer of spray je elke twee uur bij. Vooral na het zwemmen of zweten is dat ontzettend essentieel.