Film & Serie

Hotel Mumbai op Netflix – kijken of skippen?

hotel mumbai op netflix

De spannende film Hotel Mumbai gaat over tien leden van de Pakistaanse terroristische organisatie Lashkar-e-Taiba die een schrikbewind beginnen in de stad. De extremisten richten zich uiteindelijk op het luxueuze Taj Mahal Palace Hotel, waar het hotelpersoneel en de welgestelde gasten worden belegerd en gegijzeld.

Hotel Mumbai op Netflix

Dat is de korte synopsis van de film. Hotel Mumbai plaatst de kijker middenin de donkerste dagen van de moderne Indiase geschiedenis. Drie dagen lang bezetten deze tien Pakistaanse terroristen het Taj Mahal-hotel, en schoten daarbij willekeurig uit naam van de islam.

Tijdens Hotel Mumbai zit je als kijker in constante spanning, en dat is precies wat deze film zo bijzonder maakt. Regisseur Anthony Maras heeft bij het schieten van de scènes gebruik gemaakt van een horror-achtige setting. Daarnaast is het geweld vaak net zo snel voorbij als het uitbreekt.

Dit betekent dat veel angstgevoelens van de kijker meer gebaseerd zijn op psychologische angst, iets wat Maras uitstekend naar voren weet te brengen. De film is goed geacteerd en indrukwekkend gefilmd. Vanaf moment één voel je de spanning en wanhoop die leeft onder alle hotelgasten.

Hotel Mumbai – kijken of skippen?

Bij het kijken naar films is het belangrijk om ook enigszins kritisch te zijn over wat je hebt gezien. Hotel Mumbai heeft geprofiteerd van een stevig staaltje filmmaken in combinatie met uitstekend acteerwerk. Wel ontbreekt het in de film aan dimensies op het gebied van personages en verhaalontwikkeling.

Desondanks hebben we ons ontzettend vermaakt met Hotel Mumbai. Het is wat ons betreft een aanwinst in de lijst van films die zijn uitgebracht op Netflix. Dus ben je op zoek naar een film om te kijken in deze gigantische hittegolf? Dan zeggen wij met volle overtuiging: kijken!

hotel mumbai op Netflix

Films en series op Netflix

Ben je op zoek naar meer films of series om te bekijken op Netflix? Wij schrijven bijna dagelijks over de nieuwste aanwinsten van de populaire streamingdienst. Houdt onze website daarom goed in de gaten om hierover op de hoogte te blijven. Je kan ook eens één van deze artikelen lezen: