Film & Serie

Is angstaanjagende The Black Phone de perfecte horrorfilm?

the black phone

The Black Phone, met Ethan Hawke in de hoofdrol, heeft een bijna perfecte score gekregen op Rotten Tomatoes. Volgens critici slaagt de spannende horrorfilm erin om de hoge verwachtingen op alle gebieden te overtreffen. De film is geschreven door Joe Hill, zoon van de legendarische horror-auteur Stephen King.

The Black Phone door de zoon van Stephen King

De film is geregisseerd door Scott Derrickson, en vertelt het verhaal over de 13-jarige Finney Shaw en zijn ontvoering door een beruchte gemaskerde ontvoerder, beter bekend als de Grabber, die al jaren kinderen in het gebied ontvoert en vermoordt.

Het wordt al snel duidelijk dat Finney niet een normaal slachtoffer is, aangezien een zwarte telefoon in zijn cel hem in staat stelt om contact te maken met het vorige slachtoffer van de moordenaar, die hem probeert te helpen ontsnappen uit de klauwen van de Grabber.

Wereldpremière Fantastic Fest

Na de wereldpremière op Fantastic Fest in 2021 kreeg de film binnen no-time lovende reacties. Voor een horrorfilm heeft The Black Phone zelfs een duizelingwekkende score van 85% behaald op Rotten Tomatoes. Het is een sterk staaltje filmmaken, en dat is terug te zien in de reacties.

Een kleine greep uit de reacties: “Derrickson en zijn team hebben een leuk horrorconcept van een eigenlijk kort kort verhaal genomen, en waren in staat om het uit te breiden op een manier die zowel logisch als vermakelijk is.” Het is een verhaal wat inspeelt op de angsten van veel mensen.

the black phone

De beste horrorfilms

Horror is een genre waarin het moeilijk is om een goed verhaal neer te zetten zonder dat het cheesy of over-the-top wordt. The Black Phone is hier wat ons betreft in geslaagd. Wanneer deze film op de streamingdiensten te bekijken is blijft vooralsnog onduidelijk. We houden je hiervan op de hoogte. Tot die tijd kan je ook eens één van deze artikelen lezen: