chucky serie
Film & Serie

Vernieuwde horror klassieker Chucky de serie nu te bekijken

De Chucky films van Don Mancini is met zijn zeven films misschien wel de meest bekende horror franchise. Hoewel het misschien niet de beste horror franchise in de geschiedenis is geweest, verdient deze titel meer eer dan het in het verleden heeft gekregen. Fans mogen zich nu voorbereiden op de eerste 8-delige serie.

Chucky

De films, die gaan over een lachende plastic pop die op bovennatuurlijke wijze wordt bezeten door de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray, zijn een combinatie van horror, actie en een stukje comedy. Een perfecte combinatie als je het ons vraagt. Het horror genre moet naar onze mening altijd een beetje met een knipoog gekeken worden.

En die lijn van verwachting gaat gewoon door in de nieuwste serie. Don Mancini heeft elke aflevering geschreven en er drie geregisseerd. Eén ding is in ieder geval zeker: Het personage Chucky is in deze nieuwe serie nog steeds de kleine moordzuchtige psychopaat zoals hij was in de films, waarvan er al zeven zijn verschenen sinds 1988.

De serie

chucky serie

De nieuwe serie die in première gaat op Syfy heeft er alles aan gedaan om de geest van de film zoveel mogelijk intact te houden. Alleen al in de eerste aflevering vermoord de pop onwetende mensen en grijpt het een microfoon om een kamer vol kinderen en hun ouders de huid vol te schelden.

Eerder werd gedacht dat de film, die voor het eerst verscheen in 1988, misschien wel het einde had bereikt. Met deze nieuwste serie lijken de makers van de film een nieuwe kant op te willen gaan met de moordzuchtige pop. Ben je nieuwsgierig geraakt? Dan kan je Chucky bewonderen vanaf 12 oktober bekijken, 9 dagen eerder dan aanvankelijk werd gedacht.