Horloges van Formule 1 coureurs
Beeld: Max Verstappen, Instagram
Style

De horloges van je favoriete Formule 1 coureurs (Max Verstappen, Lewis Hamilton en meer)

Het is je misschien opgevallen dat Formule 1 coureurs van hetzelfde team vaak met hetzelfde merk horloge rondlopen. Niet zo raar, want de meeste teams worden gesponsord door een horloge merk. Benieuwd naar welke uurwerken dat zijn? Dit zijn de luxe horloges waar Formule 1 coureurs mee rondlopen.

1. Max Verstappen en Sergio Pérez

We beginnen de lijst met Max Verstappen en Sergio Pérez van het Red Bull team. Beide Formule 1 coureurs worden regelmatig gespot met horloges van Tag Heuer.

De Zwitserse horlogemaker is sinds 1968 al verbonden aan de races en heeft inmiddels zelfs een serie Formule 1 horloges. Op het moment heeft het bedrijf een exclusieve deal met Red Bull en is het dus niet zo gek dat Verstappen en Pérez met Tag Heuer rondlopen. Ze lijken vooral de F1 en Carrera collecties interessant te vinden.

Overigens is het Tag Hauer horloge waar Max Verstappen vaak mee wordt gespot relatief betaalbaar, vergeleken met de horloges waar sommige andere coureurs mee rondlopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

2. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas

In het Mercedes team zien we Lewis Hamilton en Valtteri bottas met horloges van een ander Zwitsers merk rondlopen, namelijk IWC Schaffhausen. De mannen worden vaak gespot met de Big Pilot, wat één van IWC’s meest populaire modellen is.

Het design van het horloge is geïnspireerd door de luchtvaartindustrie en wordt door velen gezien als een statement piece. Mocht je voor IWC willen gaan, moet je rekenen op een vanafprijs van bijna 9 duizend euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

3. Lance Stroll en Sebastian Vettel

Vorig jaar keerde de Aston Martin merknaam terug naar de Formule 1 na een pauze van zo’n 60 jaar. Daar hoorde een partnerschap bij met het prestigieuze horlogemerk Girard-Perragaux. Dus je kunt erop rekenen dat zowel Lance Stroll en Sebastian Vettel met horloges van het merk gespot worden.

Girard-Perregaux is één van de oudste horlogemakers en werd opgericht in 1791. Voor het goedkoopste horloge van het Zwitserse merk ben je helaas wel meteen al zo’n 8 duizend euro kwijt.

4. Lando Norris en Daniel Ricciardo

In het McLaren kamp hebben we Lando Norris en Daniel Ricciardo vaak met Richard Milles horloges zien pronken. Het merk staat bekend om het gebruik van exotische materialen en hun horloges zijn dan ook felbegeerd.

Inmiddels heeft McLaren ook een deal gesloten met Richard Milles om een McLaren model uit te brengen. Als je Norris en Ricciardo spot met de Richard Milles 50-03 McLaren F1, weet dan dat ze een horloge om hebben van meer dan een miljoen euro.

RM 50-03 McLaren F1
RM 50-03 McLaren F1 / Beeld: Richard Milles

5. Esteban Ocon en Fernando Alonso

Dan hebben we nog Esteban Ocon en Fernando Alonso uit het Alpine team, wat voorheen gewoon Renault was. De rebrand heeft geen verandering gebracht in hun horloge sponsor, want dat is nu nog steeds de Franse horlogemaker Bell & Ross.

Het merk staat bekend om zijn unieke vierkante designs en de horloges lijken vaak op instrumenten uit de cockpit van een vliegtuig. Dit is overigens het goedkoopste merk op de lijst met horloges vanaf 1500 euro.

BR 03-92 Driver White
BR 03-92 Driver White / Beeld: Bell & Ross

Formule 1 salarissen prima voor een luxe horloge

Zelfs zonder sponsoren zouden de Formule 1 coureurs prima met dure horloges om kunnen lopen. Zo verdient Max Verstappen bijvoorbeeld een absurd hoog bedrag per minuut. Om nog maar niet over het riante salaris van Charles LeClerc en Sergio Pérez te spreken.

Mocht je overigens Formule 1 dit jaar gratis willen kijken in 2022, dan zijn dit je beste opties.