horloge collectie koning willem-alexander
Style

Dit is de koninklijke horlogecollectie van Koning Willem-Alexander

Als koning van Nederland moet Willem-Alexander er natuurlijk goed uit zien. Bij een goede stijl horen natuurlijk ook luxe horloges. De Koning draagt echter vaak een pak, waar je eigenlijk geen horloge onder draagt. Hoewel de collectie van de koning dus niet helemaal bekend is, is hij door de jaren heen gespot met verschillende horloges om zijn pols. Laten we snel een kijkje nemen naar zijn koninklijke collectie.

1. Rolex Datejust 36

Een van de horloges uit de collectie van Willem-Alexander is de Rolex Datejust 36. Het horloge heeft een blauwe wijzerplaat en een zilveren band. Willem-Alexander droeg dit horloge onder andere tijdens zijn huwelijk met Máxima in 2002.

Sinds dit huwelijk in 2002 is de prijs van deze Rolex erg gestegen. Zo’n 20 jaar geleden bedroeg de prijs van dit klokje zo’n 5000 euro. Door de prijsstijging is dit horloge nu zo’n 14.000 euro waard. Dit geeft wel aan dat investeren in Rolex horloges serieuze business is!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wristwatchmnl (@wristwatch_mnl)

2. Day-Date

Het duurste horloge uit de collectie van Koning Willem-Alexander is de witgouden Day-Date met grijze wijzerplaat. Een gebruikte Rolex Day-Date kost al gauw rond de 35.000 euro en dit horloge is dan ook echt een aardige investering. Dit bedrag is ongeveer even veel als het gemiddelde inkomen in Nederland. Geen verkeerd bedrag dus! Maar niet alle horloges van Willem-Alexander zijn zo absurd duur.

3. Oranje Watch

De Oranje Watch is een horloge dat Willem-Alexander draagt bij sportevenementen van Nederland. Dit is een oranje horloge met de Nederlandse vlag als wijzerplaat. Dit horloge kost geen duizenden euro’s, maar is zo’n 10 euro waard. Het horloge werd voor het eerst gespot om de koninklijke pols tijdens de Olympische Spelen van 2012.

4. Omega Speedmaster

Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika droeg Willem-Alexander de Omega Speedmaster. Dit horloge heeft een bruin leren bandje met een zilveren sluiting en wordt gezien als een echte klassieker onder de horloges. Een nieuwe Speedmaster kost ongeveer 5.000 euro. Dit is dus ongeveer even duur als het goedkoopste Rolex horloge.