hooikoorts verminderen seks
Health

Wetenschappers geloven dat seks hooikoorts kan verminderen

Elke zomer doen hooikoortspatiënten er alles aan om de effecten van pollen te bestrijden. Tissues, pillen en neussprays worden grootschalig ingeslagen door mensen die last hebben van hooikoorts. Wat blijkt nu? Seks schijnt te helpen tegen de effecten ervan.

Hooikoorts verminderen met seks

Er zijn een aantal wetenschappers die van mening zijn dat seks de perfecte manier is om je jeukende ogen, loopneus en niezen te verminderen. In 2019 al vonden experts in Iran een verband tussen het voortplantingssysteem en de neusholtes, wat suggereert dat seks het antwoord kan zijn op het verminderen van de effecten van hooikoorts.

Wetenschappers ontdekten dat seks ervoor zorgt dat bloedvaten in de neus en ogen strakker worden, wat betekent dat verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en tranende ogen stoppen met tranen. Het onderzoek werd gepubliceerd door Sina Zarrintan, die haar bevindingen deelde in het tijdschrift Medical Hypotheses.

hooikoorts seks

Verschillende studies

Ze zei hierover: “Het kan van tijd tot tijd worden gedaan om de congestie te verlichten en de patiënt kan het aantal geslachtsgemeenschappen aanpassen aan de ernst van de symptomen.” Een andere wetenschapper aan de Tabriz Medical University begreep echter dat deze ‘oplossing’ tegen hooikoorts niet zo eenvoudig is.

“Er zijn enkele beperkingen bij het gebruik van ejaculatie als behandeling van verstopte neus, bijvoorbeeld als je geen sekspartner hebt om het mee te delen.” Je moet er ook rekening mee houden of mensen die last hebben van hooikoorts symptomen over het algemeen minder zin in seks hebben.

hooikoorts seks

Seks is de oplossing

Dat seks de oplossing kan zijn om je hooikoorts symptomen te verminderen is natuurlijk fantastisch nieuws. Nóg beter nieuws is dat wij regelmatig schrijven over hoe je je seksleven naar een hoger niveau kan tillen. Interesse? Lees dan zeker ook eens één van deze artikelen: