Health

Holistisch sporten: dé gezonde sport trend in 2023?

holistisch-sporten-2023

Een coach in de hand nemen om je fitnessdoelen te behalen is allang niet meer een luxe die alleen topsporters zich kunnen en willen veroorloven. Vandaag de dag betrekken veel mensen een personal trainer of een coach, in welke vorm dan ook, in hun sportieve leven. Holistisch sporten is hier een voorbeeld van. Het combineren van mentaal en fysiek werk brengt betere sportprestaties met zich mee.

Holistisch sporten nieuwe trend

Steeds vaker waaien trends uit de topsport over op normale mensen zoals jij en ik. Holistisch sporten is hier een voorbeeld van. Deze manier van coaching richt zich niet alleen op het fysieke aspect van training, denk aan genoeg slaap en een goed uitgedacht trainingsschema in combinatie met een dieet.

Holistisch sporten richt zich naast het fysieke ook op de mentale gezondheid. Het omvat mentale, emotionele en zelfs bijna spirituele elementen. Er wordt geloofd dat bepaalde blokkades die je ervaart, denk aan niet snel genoeg afvallen, veroorzaakt kunnen worden door mentale blokkades.

holistisch-sporten-2023

Wat is de gedachte achter holistisch sporten?

De term komt oorspronkelijk van het woord Holisme. Dit is een benadering die er vanuit gaat dat alles in zekere zin met elkaar verbonden is. Als jij niet lekker in je vel zit of stress ervaart in je leven, kan dat invloed hebben op je sportieve prestaties. Klinkt herkenbaar?

Holistisch sporten is een vorm van meditatie waarbij je niet alleen fysiek je lichaam traint, maar daarbij ook bezig bent om mentaal op een goede plek te komen, puur en alleen om jouw fitnessdoelen sneller te halen. Een therapiesessie terwijl je keiharde calorieën verbrandt – wat wil je nog meer?

holistisch-sporten-2023

Je houdt je dus naast je lichaam bezig met je mindset en de emoties die zich in jou bevinden. Of je nou een bepaalt fitnessdoel hebt die je wil bereiken, of gewoon stress wil verminderen – het belangrijkste aan holistisch sporten is dat je luistert naar je lichaam en geest.

De meeste calorieën verbranden

Wil je beginnen met sporten, maar twijfel je nog welke sport het beste bij jou past? Fietsen is en blijft een geweldige manier van bewegen. Bovendien is Nederland het ideale land om lekker op de fiets te stappen. Laat de auto dus eens wat vaker links liggen.

Of ben je toch meer op zoek naar wat meer competitie? In dat geval is kickboksen misschien wel dé perfecte workout voor jou. Er is zoveel om uit te proberen – uiteindelijk gaat het bij een sportieve levensstijl erom dat je plezier hebt in wat je doet.