Geld & Carrière

Hoge rentes op buitenlandse spaarrekeningen: hier scoor je hoogste rendement

hogere rente buitenlandse spaarekeningen
Foto: Freepik.com

Nederlandse spaarders zijn actief op zoek naar meer rendement op hun spaargeld. Wekelijks gaat er nu minstens 100 miljoen euro naar buitenlandse spaarrekeningen. Dit allemaal vanwege hogere rentes. Waar is de rente nu het hoogst? We zetten het voor je op een rij.

Toename Nederlands spaargeld op buitenlandse spaarrekeningen

Eelco Habets, directeur Nederland bij spaarplatform Raisin, vertelde aan het Algemeen Dagblad dat er bijvoorbeeld in mei dagelijks 10 miljoen euro Nederlands spaargeld naar buitenlandse banken stroomde via het platform. Inmiddels gaat het zelfs al om 100 miljoen per week. Habets: “Vergeleken met het begin van het jaar is de wekelijkse totale hoeveelheid spaargeld die via ons bij onze partnerbanken staat al nagenoeg verdrievoudigd.”

Via Raisin kun je kiezen uit tientallen buitenlandse banken om je geld op te zetten. Die bieden aanzienlijk hogere rentevergoedingen dan de Nederlandse grootbanken. Momenteel bedraagt de rente voor een spaarrekening bij grote banken zoals Rabo en ING rond de 1,25 procent.
hogere rente buitenlandse spaarekeningen

Steeds hogere rendementen

Spaarders kijken niet alleen naar vrij opneembaar sparen; deposito sparen, waarbij het geld voor een bepaalde periode wordt vastgezet, wordt steeds populairder. Inmiddels heeft meer dan de helft van de klanten bij Raisin een of meer termijndeposito’s. Wie zijn geld langere tijd vastzet, kan op deze manier makkelijk 4 procent rente krijgen.

Top 3 hoogste spaarrente in het buitenland

Spaarrente vergelijkingssite spaarente.nl vermeldt op dit moment 3 banken die meer dan 2,5% rente bieden op een vrij opneembare spaarrekening:

Bigbank              Estland               2,60%

Nordax Bank     Zweden              2,57%

Klarna                 Zweden              2,55%

Top 3 hoogste depositorente 1 jaar vast in het buitenland

Nog hogere rentes zijn bereikbaar als je jouw spaargeld voor langere tijd kunt missen. Je kunt je geld dan op een deposito rekening zetten. Dat houdt in dat je geld langere tijd vaststaat. Je kunt al een deposito afsluiten voor een half jaar. Maar ook een jaar, en zelfs 2 tot 10 jaar is mogelijk. Dit zijn de banken die op dit moment de hoogste rente bieden op een deposito met een looptijd van 1 jaar:

Banca Progetto   Italië                   4,20%

Fjord Bank            Litouwen           4,04%

Rietumu Bank      Letland               4,00%

hogere rente buitenlandse spaarekeningen

Allerhoogste rente in Europa op dit moment

De allerhoogste rente die je op dit moment kunt krijgen is 4,3%. Je moet je geld dan wel 3 jaar vastzetten, bij Banco Progetto in Italië. Dat kan via Raisin. Er geld wel een minimuminleg van 10.000  euro en een maximum inleg van 100.000  euro. Het bedrag van 100.000 euro is overigens het maximale bedrag op spaar- en depositorekeningen dat 100% verzekerd is onder het deposito garantiestelsel.