Hoe vaak moet je je haar wassen
Health

Hoe vaak moet je je haar wassen als man?

Dat we ons haar moeten wassen spreekt voor zich. Jouw trendy kapsel moet natuurlijk wel fresh blijven. Tegenwoordig zijn steeds meer mannen bezig met hun uiterlijke verzorging en dat is leuk. Maar soms weten wij ook even niet meer wat wel goed is en niet. Hoe vaak moet je je haar eigenlijk wassen? Wat is gezond en wat is too much? Wij vertellen het je allemaal.

Het is belangrijk om je haar te wassen

Op het moment dat jij stopt met het wassen van je haar zal je haar ontzettend greasy worden. Of je nu wel of niet je haar wast, dat moet je zelf weten. Naast dat het een beetje vies kan worden, is het wassen van je haar ook goed om je hoofdhuid gezond te houden. We hebben allemaal ‘last’ van een grote hoeveelheid product ophoping.

Wanneer we daar niks tegen doen kan je last krijgen van een huidontsteking (dermatitis). Je hoofdhuid kan zelfs uitdrogen, je haar kan stoppen met groeien en je kan uiteindelijk last krijgen van haaruitval! Het is dan ook goed om te weten hoe we lief zijn voor (ons) haar.

hoe vaak moet je je haar wassen
Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

Niet iedereen heeft stijl haar of krullen. We hebben allemaal een ander soort haar structuur. Om het even makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt. Zo weet jij precies wat handig is om te weten voor jouw type haar. Kijk mee:

Droog of beschadigt haar:

Ons advies? Om de 3-4 dagen. Grote kans dat jij je haar hebt geverfd of veel warmte producten hebt gebruikt. Je haar voelt droog en/of beschadigt. Was je haar niet te vaak, op deze manier kan je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid z’n werk laten doen. En dat is natuurlijk: het herstellen van je haar.

Shampoo kan ervoor zorgen dat je gezonde voedingsstoffen uit je haar worden verwijderd. Het resultaat? Droog en beschadigt haar! Dus, was je haar niet té vaak.

Golvend tot krullend haar:

Iedereen die golven tot krullend haar heeft weet dat je je natuurlijke huidoliën nodig hebt om golven/krullen te behouden. Daarom moet je je haar om de 4-5 dagen wassen. Wij raden wel aan om te kijken wat werkt voor je omdat golvend tot krullend haar nog wel eens tricky kan zijn.

Voor ieder geldt wat anders. Als je maar onthoudt: Niet te vaak wassen. Tip: probeer de ‘Curly Girl Method’ en laat je alsjeblieft niet afschrikken door het woord ‘girl’.

Kroeshaar:

Ons beste advies is om je haar 1x per week te wassen. Kroeshaar verdient veel liefde en care tijdens je ‘wasdag’, maar verder moet je je kroeshaar zo veel mogelijk met rust laten. Kam je haar uit terwijl het nog nat is en gebruik natuurlijke shampoos en een voedzame conditioner. Tip: Ook voor mensen met kroeshaar geldt, probeer de ‘Curly Girl method’.

Dun, fijn haar:

Mannen met dun en fijn haar moeten om de dag hun haar wassen. Wanneer je dit niet doet zal je haar sneller vet worden en dus zwaar, dun en futloos eruitzien. Heb jij dun, fijn haar? Koop dan shampoos en conditioners die geen parabenen en siliconen bevatten, dat zorgt er namelijk voor dat je hoofdhuid uitdroogt.

Dik haar:

Mensen met dik haar lucky. Je hoeft je haar eigenlijk maar 1x per week te wassen. Mensen met een dikke haartextuur weten dit maar al te goed: je volle bos haar houdt vocht vast. Wist je dat nog niet? Dan weet je het nu. En daarom is het voldoende om 1x per week je haar te wassen.