Geld & Carrière

Dit zijn de hobby’s van de rijkste mensen op aarde

hobbys-rijkste-mensen-wereld

Als je denkt aan de rijkste mensen op aarde dan zie je personen voor je die dagelijks de wereld overvliegen, om vervolgens op een privé eiland uit een met bladgoud belegde kokosnoot te drinken. Deze mensen hebben al het geld om te kunnen doen wat ze willen, dus zullen ze vast hobby’s hebben die voor ‘normale mensen’ onbetaalbaar zijn, niet dan? Daar zit een kern van waarheid in. Geld en carrière is immers ook niet alles, dus de rijkste mensen hebben ook hobby’s.

Hobby’s van de rijkste mensen

Als je op de Instagram-accounts van wereldsterren kijkt dan zie je schatrijke celebrity’s shoppen bij juweliers wanneer ze zich zich vervelen. Andere rijkaards met een dikke bankrekening kopen een supercar, en laten zich filmen als ze in hun vrije tijd een rondje gaan rijden. Zo hebben rijke mensen allemaal hun hobby’s, die vaak een vermogen kosten.

Er is altijd baas boven baas. Jay-Z mag dan wel schatrijk zijn, en zijn tijd het liefste op zijn miljoenenjacht doorbrengen, er zijn personen die ver boven de rapper staan als het gaat om de financiële ladder. Deze multimiljardairs zijn de superrijken op aarde, maar waar vermaken zij zich mee in hun vrije tijd? Wij hebben de hobby’s van de rijkste mensen op aarde hieronder op een rijtje gezet.

rijkste mensen hobby's entertainment

1. Bill Gates

Bill Gates is schatrijk, maar draagt in tegenstelling geen kleding van exclusieve merken, of pronkt met zijn rijkdom op social media. De medeoprichter van Microsoft heeft hobby’s die precies bij die stijl passen. Hij leest graag een boek per week, speelt bridge, en graag een spelletje Catan met zijn familie (over rijkdom gesproken). Gates speelt ook graag tennis, zo speelde hij eerder samen een potje met Grand Slam-winnaar Roger Federer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

2. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is een zeer actieve sporter. Hij spendeert graag tijd in het water, en is een fervent zwemmer en surfer. Daarnaast heeft hij er geen moeite mee om een partijtje te sparren in de ring, en doet hij regelmatig een MMA workout. Soms gaat hij het bos in om te jagen op wilde zwijnen. In een interview met de Amerikaanse showmaker Tim Ferris zei Zuckerberg ooit dat hij niet alleen intellectueel, maar ook fysiek wil worden uitgedaagd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

3. Jeff Bezos

De oprichter van Amazon, Jeff Bezos, heeft een aantal interessante hobby’s. Als de andere miljardairs een potje golf spelen is Bezos aan het duiken naar overblijfselen van de Apollo 11, dit deed hij in 2013. Tijdens zijn vakantie in Noorwegen in 2018 hield hij ervan om een uitgebreide tocht met een hondenslee te maken. Feit is dat Bezos grenzen opzoekt ter ontspanning.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeff Bezos (@jeffbezos)

4. Elon Musk

Elon Musk is de rijkste man ter wereld, maar hij houdt niet zo van dure en opzichtige hobby’s. Hij stopt zijn vrije tijd graag in zelfontwikkeling, en is gek op het lezen van boeken. Daarnaast leest hij graag (hoe kan het ook anders) science-fiction comics. Hij houdt ook van feestjes. Zo huurde hij ooit een kasteel voor zijn verjaardag, en verscheen toen tussen zijn gasten als ridder. Zijn overige vrije tijd stopt hij in Twitter of Netflix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elonmusk (@elonmusk)

5. Warren Buffett

Warren Buffett is een schatrijke zakenman en investeerder. Als hij de hectiek van het zakenleven even zat is dan pakt hij graag een ukelele om een deuntje te spelen. Hij speelt ook graag bridge, wat hij graag doet met Bill Gates. Naast liefhebber van spelletjes en muziek spendeert hij graag zijn vrije tijd aan liefdadigheid. Zo veilt hij jaarlijks een stoel waarin de hoogste bieder plaats mag nemen voor een lunch en een gesprek met buffet.