Het Vaticaan Sensorium x Humanity 2.0
Tech

Het Vaticaan staat op het punt om eerste NFT-galerij te openen

Het Vaticaan heeft onlangs aangekondigd dat het een NFT-galerij zal gaan openen zodat publiek over de hele wereld de bijzondere collectie kan bekijken. Dit doen ze in samenwerking met een VR-bedrijf en een non-profitorganisatie die zich in het bijzonder richt op wat ze zelf noemen ‘menselijke bloei’.

Sensorium x Humanity 2.0

Het project is een samenwerking tussen Sensorium, een VR-bedrijf, en Humanity 2.0, een door het Vaticaan geleide non-profitorganisatie. In een verklaring kondigde de voorzitter van Humanity 2.0, Philip Larrey, aan dat hij er naar uitkijkt om samen met Sensorium te werken aan om nieuwe manieren van moderne kunst te verkennen:

“We kijken ernaar uit om met Sensorium samen te werken om manieren te onderzoeken om kunst te democratiseren, zodat het breder beschikbaar wordt voor mensen over de hele wereld, ongeacht hun sociaal-economische en geografische beperkingen.”

Sensorium x Humanity 2.0 het vaticaan

Het Vaticaan en kunstwerken

Het museum van het Vaticaan werd officieel gesticht in de 16e eeuw en bevat in totaal zo’n 800 kunstwerken, waaronder beroemde schilderijen van kunstenaars uit de Renaissance, zoals Michelangelo en Raphael, en moderne werken van onder meer Wassily Kandinsky en natuurlijk onze eigen Vincent van Gogh.

Een persvertegenwoordiger van het Vaticaan verklaarde in een reactie dat de NFT’s niet zullen worden gebruikt om kunstwerken te verkopen, maar zei aan de andere kant niet waar ze dan wel voor worden gebruikt. De aard van dit project voor Humanity 2.0. is uitsluitend sociaal en niet commercieel.

Het Vaticaan Sensorium x Humanity 2.0

Opening Vaticaan NFT-galerij

De galerij zal hoogstwaarschijnlijk ergens dit jaar beschikbaar komen in Sensorium Galaxy en zal toegankelijk zijn via VR en op desktops. Een non-fungible token (NFT) is een token die op de blockchain bestaat en niet kan worden gerepliceerd. NFT’s kunnen objecten uit de echte wereld vertegenwoordigen, zoals kunstwerken en onroerend goed.

Meer lezen op het gebied van NFT’s en crypto? Zoek niet verder: