Het perfecte volgende teamuitje Football Bowling bij Powerzone
Life

Het perfecte volgende teamuitje: Football Bowling

We gaan allemaal wel eens een avondje bowlen met vrienden. Lekker competitief, drankje erbij en goed lachen met je maten. Maar wist je dat je tegenwoordig ook kunt Football Bowlen? Dit is inderdaad een combinatie van twee van onze favoriete sporten, dus wij waren direct razend enthousiast. Powerzone in Amsterdam is de eerste locatie in Nederland waar dit te spelen is. Deze hype is overgewaaid uit Amerika en Manly heeft het voor jullie uitgeprobeerd!

Uiteraard schiet je niet met de zware bowling ballen. Je schiet met een voetbal op een speciaal ontworpen baan. Deze baan heeft een klein netje boven het voorste gedeelte van de baan. Hierdoor kun je niet te hoog en hard schieten en moet je een beetje gebruik maken van je magische balgevoel.

De regels? Je speelt gewoon lekker op je eigen schoenen en schiet de bal richting de pins. Je moet net zoals bij bowlen proberen alle pins om te schieten. Schiet je met jouw eerste schot alle pins om? Strike! Hiermee scoor je de meeste punten. Alle pins in twee keer om heet een spare. Mis jij bij beide schoten alle pins? Oeps.. Dat heet een open frame. Verder is de puntenverdeling ook precies hetzelfde als bij bowlen.

Wij hebben een aantal potjes gespeeld en moeten eerlijk zeggen.. Het is een stuk moeilijker dan ‘normaal’ bowlen. Een strike is een echte kunst op zich bij deze variant. Zin om je maten een keer uit te dagen voor een potje? Bij Powerzone Amsterdam kun je vanaf €35.00 per per baan per uur met maximaal 6 spelers per baan een wedstrijdje spelen tegen elkaar.

Het perfecte volgende teamuitje Football Bowling bij Powerzone

Het perfecte volgende teamuitje Football Bowling bij Powerzone1