Style

Heren T-shirt kopen? Altijd het perfect passende T-shirt

Heren t-shirt kopen

In de lente en de zomer zijn T-shirts vaak ideaal. Zeker bij warm weer is een T-shirt met korte mouwen veel prettiger dan een overhemd, jasje, sweater of trui. Maar ook in de winter komen heren T-shirts goed van pas, vaak draag je ze dan onder andere kleding. Kortom, er is maar weinig mannenkleding zo all season en allround zijn als het T-shirt. Ben jij uitgekeken op je T-shirts, of ben je om andere redenen aan nieuwe T-shirts toe? Met onze tips vind je zeker de T-shirts die perfect bij jou passen.

Checken de pasvorm van je T-shirt

Wanneer je nieuwe T-shirts gaat kopen weet je meestal wel welke maat je nodig hebt. Maar naast de maat is het ook verstandig te letten op de pasvorm. Kies je bijvoorbeeld voor een strak, of juist een wat losser shirt? We geven je vijf pasvorm tips:

  • Let naast de pasvorm ook op de lengte: een te lang shirt zit vaak niet lekker en een te kort shirt staat meestal niet.
  • Een strak shirt accentueert je lichaamsvorm. Dat is mooi als je gespierd bent. Ben je dat niet, of wil je jouw lichaamsvorm verhullen kies dan een wijder model T-shirt.
  • Hoe check je bij het passen snel de juiste lengte? Strek je armen omhoog, het T-shirt mag dan niet verder komen dan rond je heupen.
  • Stijltip: de enige juiste mouwlengte voor de T-shirts van de stijlvolle man is tot op het midden van de bovenarmen.
  • Een T-shirt staat beter als het goed om de schouders zit: check dat de schoudernaden op de plek vallen waar je schouders eindigen.

Heren t-shirt kopen

Effen of print T-shirt?

T-shirts zijn verkrijgbaar in een vrijwel oneindig aantal soorten, kleuren, maten en uitvoeringen. Welke shirts je kiest hangt voor het grootste deel af van je eigen smaak en de omstandigheden.

T-shirts met drukke prints dragen naar je werk werd voorheen als niet professioneel gezien. Tegenwoordig kan dat vrijwel overal, op een aantal bedrijven die strenge kledingvoorschriften hanteren.

Het is wel in het algemeen zo dat een effen shirt een wat rustgevende en nettere uitstraling heeft. Daarnaast heb je met een effen T-shirt veel meer mogelijkheden om te combineren met een broek, schoenen, jasje en nog veel meer in matchende kleuren.

Casual of netjes T-shirt?

Wil je op warme dagen – of als de airco stuk is – op je werk of in je vrije tijd er netjes uitzien, zonder overhemd met lange mouwen of een jasje? Dan heb je als alternatief voor het klassieke T-shirt nog het poloshirt. Door het kraagje ziet de polo er wat netter uit dan een gewoon T-shirt, helemaal als het een effen polo is in wit of een mooie kleur.

Polo t-shirt- heren kopen

V-hals of ronde hals T-shirt?

Naast de pasvorm en de opdruk valt er nog veel meer te kiezen als je T-shirts gaat kopen. Kies je bijvoorbeeld voor een ronde of een V-hals? De ronde hals was lang standaard, maar de laatste jaren zie je de V-hals steeds meer.

Wat is het verschil? Een V-hals legt wat meer de nadruk op nek, borstkas en schouders. Bij een gespierd uiterlijk komt dit nog net wat meer naar voren. Eerlijk is eerlijk, het staat niet bij elke man. Bij een gemiddeld tot gezet postuur staat de klassieke ronde hals vaak beter.

T-shirt basic casual

Extra lang T-shirt?

Omhoog kruipende shirts zijn vervelend, daarom zie je steeds vaker extra lange shirts. Extra lang is niet een andere maat, maar betekent gewoon dat het shirt aan de onderkant extra lang is.

Extra lange shirts blijven uitstekend in je broek zitten, zodat nooit onverwacht je blote rug of buik er onderuit piept. Ben je langer dan ongeveer 1,85, en dat zijn best veel mannen in Nederland, dan zijn extra lange shirts vaak geen overbodige luxe.

Het T-shirt als onderkleding

Vooral in het najaar en de winter draag je T-shirts vaak onder een overhemd of trui. Het makkelijkst is dan te kiezen voor een wit of zwart T-shirt: die combineren nu eenmaal het makkelijkst. Wit onder witte of lichtgekleurde overhemden en truien en zwart voor onder donkerder kledingstukken.

Je ziet natuurlijk niet veel van het T-shirt, maar zwart of wit staat gewoon altijd netjes. In de zomer of in een informele sfeer kunnen T-shirts in andere kleuren of met al dan niet grappige opdruk ook prima als onderkleding.

T-shirt onderkleding heren kopen

Lange mouwen, korte mouwen of geen mouwen?

Korte mouwen zijn de standaard bij T-shirts. T-shirts zonder mouwen zie je wel vaak als onderkleding, als bovenkleding zie je ze met name bij mannen die gespierde armen hebben: die worden namelijk door een mouwloos T-shirt geaccentueerd. T-shirts met lange mouwen zijn vooral fijn in de winter.

T-shirt lange mouwen heren kopen