Style

Heren horloge kopen? Altijd het perfect passende horloge

Horloge kopen: altijd het perfect passende horloge

Het horloge is de onverslijtbare klassieker onder de accessoires voor heren. Met een mooi horloge geef je jouw persoonlijke outfit een stijlvolle en smaakvolle upgrade. Van simpel tot luxueus, van klassiek tot sportief: op het gebied van horloges voor heren valt er heel wat te kiezen. Nieuw horloge kopen? Welk horloge past bij jouw en je kledingstijl? We helpen je graag op weg met onze tips.

Hoe draag je jouw heren horloge?

Volg je altijd de etiquette? Draag dan jouw horloge aan je niet-dominante hand. Dus: ben je rechtshandig, draag dan je horloge om je linkerpols, ben je linkshandig draag dan je horloge om je rechterpols. Deze regel is ontstaan in de tijd dat alle horloges nog mechanisch waren.

Mechanische horloges moet je regelmatig opdraaien en dat gaat het makkelijkst met je ‘goede’ hand. Tegenwoordig wordt deze regel doorgaans niet meer zo streng gehanteerd en zal niemand er snel van opkijken als je ervan afwijkt.

Horloge kopen dragen

Heren horloge kopen? Let dan op de volgende zaken:

Welk horloge bij jou en je kledingstijl past bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Er zijn ontelbaar veel verschillende horloges verkrijgbaar en smaken verschillen nu eenmaal. Toch zijn er zeker wel punten die voor iedere man gelden die een horloge gaat kopen. We zetten ze op een rij:

Draagcomfort

Let net als bij kleding op het draagcomfort, anders gezegd: zit het horloge lekker? Het kan te licht of te zwaar voelen. Let er daarnaast op of het horloge goed om je pols sluit. Zit het bijvoorbeeld te los, dan is de kans groter dat het horloge ergens achter blijft haken. Zit het te strak dan voelt dat simpelweg niet prettig.

Horloge kopen: altijd het perfect passende horloge

Grootte

Wat betreft grootte lopen de meningen uiteen. De een houdt van bescheiden, de ander kan het horloge niet groot genoeg zijn. Let wel op je pols omvang. Heb je dunne polsen dan wordt dat door een te groot horloge geaccentueerd.

Is de omtrek van je pols tussen de 15 en 18 centimeter kies dan voor een horloge met een kastbreedte van tussen de 34 tot 43 millimeter. Is je polsomvang tussen de 19 en 25 centimeter dan is tussen de 42 en 46 millimeter een goede breedte.

Combineren

Een horloge kun je op verschillende manieren combineren. Bij een sportieve look past natuurlijk een sportief horloge perfect. Bij een meer klassieke of zakelijke outfit past een horloge in zwart of metaalkleur vrijwel altijd. Een andere manier om te combineren is met kleur: een horloge met een blauwe wijzerplaat bij een blauw jasje of pak bijvoorbeeld.

Outfit horloge kopen

Welke soorten horloges zijn er?

De keuze aan horloges voor heren is enorm groot. Je kunt ze op verschillende manieren indelen, zoals prijsklasse of stijl. Daarnaast kun je ze indelen op techniek. Kies jij voor analoog of digitaal? Of heb je liever een smartwatch met veel functies? Daarnaast zijn er ook mengvormen zoals hybride horloges.

Analoge horloges

Het analoge horloge is de oudste horlogesoort. Direct herkenbaar aan de klassieke wijzerplaat met de grote en kleine wijzer, vaak aangevuld met een secondewijzer. Voorlopers van het analoge horloge waren er al in de zestiende eeuw, als draagbare variant van de klok.

De eerste analoge horloges werkten mechanisch, tegenwoordig werken ze vrijwel altijd op een batterij, maar het horloge op zonne-energie is in opkomst. Dat analoog het oudst is betekent niet dat dit type horloge ouderwets is, integendeel. Een analoog horloge is tijdloos en combineer je moeiteloos met veel verschillende kledingstijlen.

Analoog horloge kopen

Smartwatches

Een smartphone om je pols, zo zou je een smartwatch kunnen omschrijven, hoewel er meestal niet vaak mee gebeld wordt. Berichten lezen en beantwoorden, naar muziek luisteren en vooral activity tracking zijn veelgebruikte functies op een smartwatch.

Let op het besturingssysteem: is de smartwatch compatible met jouw iPhone of Android toestel? Een smartphone kan een uitstekend hulpmiddel zijn om jouw sportieve en gezondheidsdoelen te bereiken. Daarnaast is een smartwatch vaak sportief en stijlvol vormgegeven en perfect passen bij een klassieke, moderne of sportieve outfit.

Smartwatch horloge kopen

Digitale horloges

Toen digitale horloges voor het eerst op de markt kwamen onderscheidden ze zich door het weergeven van de tijd in cijfers. Daarvoor bestonden alleen horloges met de klassieke wijzerplaat.

Tegenwoordig kan er naast de tijd nog veel meer functionaliteit op een digitaal horloge staan. Digitale horloges zijn meestal van staal of een andere sterke metaalsoort. Ze gaan dan ook lang mee en kunnen tegen een stootje.

Digitaal horloge kopen

Hybride horloges

Een hybride horloge combineert de klassieke en stijlvolle look van het analoge horloge met de moderne functies van een digitaal horloge of een smartphone. Je hebt dan een prachtig tijdloos horloge, maar wel met moderne functies zoals een stappenteller of afstandsmeter. Hybride horloges zijn er in verschillende uitvoeringen en stijlen, zoals robuust en stoer, klassiek of sportief.

Horloge kopen: altijd het perfect passende horloge