Geld & Carrière

Coffeeshop The Bulldog: Henk de Vries van ‘wietje’ naar Quote 500

henk-de-vries-coffeeshop-the-bulldog

Coffeeshop The Bulldog in Amsterdam is wereldwijd bekend. Er komen internationale artiesten, zoals rapper Snoop Dogg. Het achtergrondverhaal van The Bulldog is bijzonder, en dat is het levensverhaal van eigenaar Henk de Vries ook. We nemen je mee naar 1975, het jaar dat The Bulldog werd opgericht, en later uit zou groeien tot de bekendste coffeeshopketen ter wereld.

Hoe Henk de Vries begon met zijn handel

Henk de Vries werd in 1950 geboren, en liep als klein straatschoffie over de Zeedijk van Amsterdam. Hij verdiende op jonge leeftijd al geld met verschillende handeltjes, dus we kunnen vaststellen dat De Vries een geboren ondernemer is. Zijn eerste wiet verkocht hij begin jaren ‘70 op het Holland Pop festival in het Kralingse bos in Rotterdam. Dit verhaal vertelde Henk in een interview, dat we op het YouTube-kanaal van The Bulldog konden vinden. We hebben de video onderaan dit artikel geplaatst.

Later smokkelde Henk zijn eigen hasj en wiet naar Nederland. De flamboyante coffeeshopeigenaar haalde zijn handel persoonlijk op in Libanon en Marokko, wat uiteindelijk resulteerde in een zware gevangenisstraf in Duitsland. De vader van Henk had hem een seksshop op de wallen nagelaten, dat hij na zijn vrijlating sloot. Het pand gebruikte hij om de eerste coffeeshop The Bulldog te openen. Dit was in 1975.

Van straatschoffie tot Quote-500 lid

In de jaren die volgden kreeg de Vries te maken met invallen van de politie, overlast, en de plaatselijke penoze, zoals Klaas Bruinsma, die de Vries probeerde af te persen. Hoewel hij destijds niet de eerste coffeeshop in Amsterdam had (Mellow Yellow en coffeeshop Rusland bestonden toen al) werd The Bulldog in de loop van de jaren de meest bekende. In de decennia die volgden opende de Vries nog vier coffeeshops, drie café’s, een loungebar, een hotel, en drie kledingwinkels/souvenirshops.

Anno 2023 is de naam The Bulldog niet meer weg te denken uit Amsterdam, en heeft van De Vries een vermogend man gemaakt. De ondernemer heeft een wilde rit achter de rug in de 73 jaar dat hij leeft, en kijkt er met plezier op terug. Deze rit is ondanks zijn hoge leeftijd nog niet over. Henk de Vries heeft op dit moment een geschat vermogen van 105 miljoen euro, en denkt nog steeds aan uitbreiden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MASTERS EXPO. (@mastersexpo)

Gesprek met Mike Tyson en Snoop Dogg

The Bulldog is inmiddels een imperium geworden dat wereldwijde bekendheid geniet. Rapper Snoop Dogg en bokslegende Mike Tyson zijn in gesprek met De Vries om licenties in Amerika op te zetten. De Vries wil het echter groots aanpakken, en zegt in een interview dat The Bulldog wereldwijd groter gaat worden dan het Hard Rock Café. Nu cannabis steeds vaker in de Verenigde Staten wordt gelegaliseerd ruikt De Vries nieuwe kansen.

Snoop Dogg en Mike Tyson willen graag een Bulldog in Amerika openen, maar De Vries wil het groter aanpakken. “Als ze 200 miljoen op tafel neerleggen dan wil ik wel in gesprek” aldus Henk de Vries. Hij wil meteen een hele keten openen in Amerika. Dat hij standvastig is en doordacht te werk gaat is duidelijk. Henk de Vries heeft met zijn imperium letterlijk goud in handen, waarvan de bron in Amsterdam is te vinden.