Food & Drinks

Hendrick’s lanceert limited edition Gin geïnspireerd op de Schotse oceaan

Hendrick’s Gin is een Schotse gin gemaakt van 11 plantaardige ingrediënten, doordrenkt met komkommeressence en rozenblaadjes. De eenvoud van de gin is de belangrijkste reden waarom Hendrick’s gin-tonic zo geliefd is. Dit keer bestormd het merk de gin-markt opnieuw, namelijk met de Hendrick’s Neptunia Limited Edition.

Hendrick’s Neptunia Limited Edition

De meester-distilleerder Lesley Gracie dook bij het maken van de Neptunia in het zogenaamde The Cabinet Of Curiosities, waar ze haar meest vervreemde en exclusieve experimenten opslaat. Daar ontdekte ze de Hendrick’s Neptunia Limited Edition, de nieuwste editie in de Hendrick’s familie.

Het idee ontstond in het plaatsje Girvan aan de kustlijn van Ayrshire, in het zuidwesten van de Schotse kust. Net als de eerdere limited editions van Hendrick’s heeft de Neptunia de originele Hendrick’s gin als basis. Dit in combinatie met het kenmerkende smaakpatroon van rozen en komkommer. Maar dat is nog niet alles.

Hendrick's Neptunia Limited Edition

Project Seagrass

Hendrick’s Neptunia brengt met deze Limited Edition niet alleen een ode aan de oceaan. Het gaat nog verder dan dat. Door hun samenwerking met Project Seagrass willen ze aandacht krijgen voor de bescherming van de zeebodem. Zeegras is namelijk één van de meest hardwerkende organismen van de zee. Toch weten veel mensen niet van het bestaan van deze plant af.

Het slechte nieuws is dat de afgelopen 40 jaar bijna een derde van het zeegras wereldwijd verdwenen is. Maar er is ook goed nieuws: wij gaan helpen. Overal waar Hendrick’s Neptunia geschonken en gedronken wordt zullen er lokale projecten worden opgezet om het onzichtbare zichtbaar te maken. Op deze manier helpt Hendrick’s de wereldwijde mariene biodiversiteit te herstellen en te beschermen.

Hendrick's Neptunia Limited Edition

Verfijnde aroma’s

Overspoeld met ‘t aroma van lange strandwandelingen en gebalanceerd met frisse tonen van citrus en een klein vleugje van ‘t kenmerkende karakter van Hendrick’s Gin. Jeneverbes verlengd door de diepe aardse tonen van lokale botanicals uit Schotland, frisse kruiden van Schotse kust, en een zuivere maar zachte citrus afdronk.

Cocktailrecept: Neptunia Fizz

Zoals je kon verwachten gedijt Hendrick’s Neptunia Limited Edition perfect met tonic en een schijfje komkommer. Voor degenen die het echter over een andere boeg willen gooien, is daar ook nog de Neptunia Fizz, een heerlijke cocktail die zeker de moeite waard is om een keer te maken. Dit heb je ervoor nodig:

  • 50ml Hendrick’s Neptunia
  • 25ml vers limoensap
  • 25ml suikersiroop
  • Een scheutje bruiswater

Combineer alle ingrediënten in een glas en garneer met een schijfje komkommer. Enjoy! 

Hendrick's Neptunia Limited Edition