Food & Drinks

Hema en Lowlander lanceren uniek biertje: Tompouce Ale

tompouce, bier, hema

Het leek allemaal een grote 1 aprilgrap van HEMA in samenwerking met brouwer Lowlander. Zij maakten bekend dat ze samen een erg bijzonder biertje op de markt wilden brengen, maar het bleek toch echt waar te zijn. Samen lanceerden ze de Tompouce Ale, een blond biertje van 5 procent. Het unieke biertje gaat direct als warme broodjes over de toonbank.

Hema Tompouce-bier uitverkocht

Het biertje is gebrouwen met vanille en framboos en smaakt naar de bekende HEMA tompouce. Wil je het proeven? Wees er dan heel snel bij. De eerste lading van het limited edition biertje was namelijk binnen een dag uitverkocht.

Binnen een paar uur was er al geen blikje meer te vinden. Dit laat woordvoerster Frederike van Urk weten. ‘Ik wilde ook nog even een paar blikjes halen in de winkel onder ons kantoor, maar toen kreeg ik met een brede grijns te horen dat alles op was.’ Dat is overigens geen reden tot paniek, want morgen ligt het bier weer in de winkels, zegt Van Urk.

Uit de hand gelopen grap?

De ‘Tompouce Ale’ werd in eerste instantie als 1 aprilgrap verspreid, toch bleek het biertje uiteindelijk echt ontwikkeld te zijn. Van Urk: ‘Het idee werd bedacht door Martijn Konings (niet de cabaretier) die veel van de Hema virale inhakers bedenkt. Het is wel vaker gebeurd dat uiteindelijk een grappige inhaker toch een officieel product werd.’

Deze keer hebben ze het omgekeerd. Ze deden in eerste instantie alsof het een 1 aprilgrap was, maar het was al de bedoeling dat het biertje in de schappen terecht zou komen. Wij zijn razend benieuwd naar de smaak. Bestel je biertje hier!