Media

Waarom de vernieuwde Heineken Experience het perfecte uitje is

heineken-experience

Heineken is een merk waar we als Nederlanders enorm trots op mogen zijn. De Heineken Experience is de plek waar zowel het heden als de geschiedenis van het merk samenkomt. Onlangs is de Heineken Experience vernieuwd en Manly nam direct een kijkje. Wij hebben op een rijtje gezet waarom een uitje naar de Heineken Experience op jouw lijstje moet staan.

De vernieuwde Heineken Experience

Het doel van de renovatie was om de originele elementen van het monumentale pand beter zichtbaar te maken, om zo de rijke historie van de brouwerij nog beter te kunnen delen. Daarnaast was een ander belangrijk aandachtspunt het creëren van een ruime entreehal die alle gasten binnen in het gebouw verwelkomt. Hierdoor worden lange wachtrijen buiten voortaan voorkomen en wordt de veiligheid op de rijweg voor de ingang verbeterd.

“De geschiedenis van Heineken delen is cruciaal in alles wat we doen”, zegt Lieke Westendorp, directeur van de Heineken Experience. “We zijn gevestigd in de originele Heineken brouwerij uit 1867, een monumentaal pand dat veel verhalen te vertellen heeft. Deze verhalen willen we delen terwijl we mensen onder ons dak samenbrengen. Iedereen is welkom in de vernieuwde Heineken Experience en ons doel is om mensen hier met elkaar te verbinden.”

heineken-experience-bezoeken

Nieuw en oud komt samen

De renovatie heeft geleid tot vier compleet vernieuwde ruimtes; de ruime entreehal, de Heineken® Flagship Store met bijbehorende ruimte gewijd aan gepersonaliseerde producten, de Rooftop Bar en het dakterras. “Het onthullen van meerdere originele kenmerken van het gebouw was een belangrijk aandachtspunt van de renovatie”, zegt Celine Vleer, Development and  Innovation Manager van de Heineken Experience.

“Zo kun je in de entree nu de brouwketels bewonderen en de originele achtergevel zien. Ook in de vernieuwde Rooftop Bar kun je originele details zien die eerder verborgen waren, zoals de distributiemachine in het plafond. Vanaf het nieuwe dakterras kunnen bezoekers tevens genieten van een van de meest adembenemende uitzichten van Amsterdam.”

Eigen ervaring

Een bezoek aan de Heineken Experience geeft je een prachtig beeld van het merk. Je leert over bierbrouwen, hoe het merk is gegroeid, wat voor rol deze heeft in Nederland en internationaal en je kunt zelf natuurlijk bier proeven. De gidsen zijn enorm enthousiast en dragen het merk op een mooie manier. Daarnaast is het dakterras echt een oogappeltje. Je kijkt hier over Amsterdam heen terwijl je een paar biertjes wegdrinkt. Puur genot!

Meer info over de Heineken Experience vind je hier.