Media

De Heineken B.O.T. bierkoeler volgt je overal om koud bier te brengen

De Heineken B.O.T. bierkoeler volgt je overal om koud bier paraat te hebben

Het biermerk introduceerde twee zomers geleden de zogenaamde Heineken BOT (Beer Outdoor Transporter). De robot komt in beperkte oplage en kan tot 12 bierblikjes dragen, en daarbij zijn menselijke eigenaar volgen. Sindsdien is het door de populariteit bijna onmogelijk om er één op de kop te tikken.

Heineken BOT

Deze geniale uitvinding heeft ervoor gezorgd dat bier drinken nog nooit zo makkelijk was. De Heineken Beer Outdoor Transporter (B.O.T.) is een autonome robot die bewegingssensor technologie gebruikt om de eigenaar overal te volgen, zodat ijskoud bier altijd binnen handbereik is.

De B.O.T. ziet eruit en functioneert als een droid, met twee grote en kleine wielen, plus een koeler die een dozijn biertjes kan dragen. In een promotievideo voor de B.O.T. zie je dat de robot rondrijdt rond het zwembad op het gras. Wanneer de robot de randen van het zwembad nadert, stopt de droid instinctief.

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 2

Pratende droid

Maar het wordt nog beter dan dat. De robot is namelijk in staat om te spreken. Dit dankzij een brein dat op Artificial Intelligence draait. Zo horen we de robot bijvoorbeeld vragen stellen als: “Heb je dorst?”. Met de Heineken BOT hoef je nooit meer koelboxen te sjouwen, maar heb je een persoonlijke bierdrager.

Het enige minpuntje? Sinds de release van de Heineken BOT is het vrijwel onmogelijk om er een te bemachtigen, mede door de grote populariteit die de video’s van de gadget hebben veroorzaakt. Dit gebeurde ook toen Heineken aankondigde dat ze hun eigen exclusieve ‘Heinekicks’ bekendmaakte, waar er maar 32 paar van verkocht worden.

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 3

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 0

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 4

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 1

De Heineken B.O.T. achtervolgt je overal om koud bier paraat te hebben 5

De goudgele rakker

Wie houdt er nou niet van bier? Het is een drankje die ons in ieder geval nooit verveeld. Bekijk hier bijvoorbeeld de nieuwste biertrends van 2022. Of ben je op zoek naar een bijzondere locatie waar je optimaal kan genieten van de lekkerste biertjes? Probeer dan eens deze bierspa in België.