heineken bier
Food & Drinks

Heineken bier wordt vanaf januari meer dan 10% duurder

Wie houdt er nou niet van een heerlijk koud biertje op zijn tijd? Toch zal het voor alle bierdrinkers onder ons in de toekomst een stuk prijziger worden in het café. Heineken bier heeft namelijk aan alle horecaondernemers laten weten dat de inkoopprijs vanaf januari duurder wordt.

Prijsstijging voor Heineken bier in 2023

In augustus werd er al een prijsstijging van 5,8 procent doorgevoerd. Maar nu zal deze prijs nog verder stijgen, namelijk met 10,7 procent, en dat is een fikse tegenvaller voor alle horecaondernemers, die momenteel ook al last hebben van de gigantische energieprijzen.

Sterker nog, de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is woedend. Maar de kans dat Heineken de ondernemers tegemoet gaat komen lijkt minimaal. Heineken heeft namelijk zelf ook te maken met een hogere energierekening en duurdere grondstoffen, aldus een woordvoerder tegen het AD:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heineken NL (@heinekennl)

“Een deel van de kosten absorberen we zelf. We willen er op een verantwoorde manier mee omgaan, maar we ontkomen er niet aan om dit door te berekenen. Het is fors, maar de prijsstijgingen zijn gigantisch.” De bierbrouwer verklaarde zelfs dat wereldwijd sommige kosten tot 20+ procent zijn gestegen.

Ook hogere prijzen bij andere bierbrouwers

Het is inmiddels de tweede prijsverhoging in slechts vijf maanden tijd. Zowel de bieren als het cider van Heineken is sinds augustus al met 16,5% gestegen. In januari kwam daar nog bijna drieënhalf bij. Het ziet er momenteel sterk naar uit dat die rekening uiteindelijk op het bord van de consument terecht gaat komen.

Al die prijsstijgingen zullen overigens niet alleen bij het bier van Heineken blijven. Het relatief kleinere biermerk Grolsch heeft al ook aangekondigd dat ze vanaf januari een verhoging van 6,8% door zullen gaan voeren. Het lijkt erop dat deze bier trend gaat doorzetten in de toekomst. Wat de hogere kosten voor gevolgen gaan hebben voor bier in de supermarkten is vooralsnog onbekend.