Film & Serie

HBO Max: We Own This City is een shockerend verhaal over politie corruptie

hbo max we own this city

Als je net als wij een fan bent van The Wire, en van mening bent dat de door David Simon geregisseerde serie de beste tv-show ooit gemaakt is, dan is de kans groot dat je We Own This City geweldig gaat vinden. Het is een provocerende, krachtig geacteerde serie waar The Wire fans al heel lang naar hunkeren.

We Own This City op HBO Max

David Simon keert officieel terug naar Baltimore voor zijn nieuwste serie over een corrupte politie-eenheid die de stad terroriseert als een stel boeven. Hun nieuwste miniserie, We Own This City, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Baltimore verslaggever Justin Fenton.

De show vertelt het waargebeurde verhaal over de zogenaamde Gun Trace Task Force, een voormalige elite-eenheid die de stad Baltimore op z’n kop zette. Niet alleen stalen deze officieren geld van onschuldige burgers – ook plantte ze vals bewijsmateriaal als drugs en wapens om onschuldige burgers te kunnen veroordelen.

hbo max we own this city
Beeld: Paul Schiraldi/HBO

Pijnlijk inkijkje bij de Amerikaanse politie

Al deze gruwelijkheden konden tijdenlang doorgaan, puur en alleen door de bescherming van hun badge. In 2017 werden alle acht de leden van de GTTF gearresteerd op beschuldiging van federale afpersing. Uiteindelijk zijn ze allemaal veroordeeld voor meerdere jaren gevangenisstraf.

Als er ooit al twijfel bestond dat David Simon een fantastische schrijver is die hedendaagse maatschappelijke problemen over racisme en corruptie goed aan het licht kan brengen, dan kunnen we dat vanaf nu laten rusten. We Own The City is wat ons betreft een must-watch. Dus waar wacht je nog op?

De beste films & series op HBO Max

Er is denken wij geen streamingdienst te vinden met zoveel prijswinnende titels als HBO Max. De nieuwe misdaadserie Tokyo Vice is een voorbeeld van een titel waar fans dol op zijn geraakt. Ben je op zoek naar meer films en series die je nu kan bekijken op HBO Max? Lees dan ook eens één van de onderstaande artikelen: