Film & Serie

HBO maakt nieuwe prijzen en diensten bekend van nieuwe dienst Max

hbo-max-prijzen-diensten

HBO is onlangs overgenomen door Warner Bros, en dat resulteert in een aantal veranderingen met betrekking tot de streamingdienst. Ten eerste zal de naam simpelweg ‘Max’ gaan worden, en ook het logo krijgt een metamorfose. Het scenario dat de dienst voor Nederland in gedachten heeft is nog niet bekend, maar de abonnementsvormen en de prijzen in de Verenigde Staten zijn al wel bekend.

Streamingdienst Max in de Verenigde Staten

HBO en Warner Bros zullen aan de andere kant van de oceaan een aantal verschillende abonnementen aan gaan bieden. Het goedkoopste abonnement kost $5,99 per maand, en de exclusieve versie $7,99. De Verenigde Staten en reclame gaan hand in hand, dus is het niet vreemd dat er een nieuwe abonnementsvorm met reclame zal worden geïntroduceerd: voor $9,99 kijken ze alles zonder advertenties, maar wel met reclame.

Het is niet mogelijk om de reclame te skippen. Amerikanen zullen de reclameblokken (die 4 minuten duren) dus uit moeten zitten. Dat kan voor, tijdens, en na de film of serie zijn. Als ze wat dieper in de buidel tasten dan kunnen ze voor $15,99 per maand reclame- en advertentievrij genieten van een favoriete film. Maar dan is het nog niet mogelijk om films en series te downloaden. Daarvoor betalen ze weer iets extra.

HBO Max en Warner Bros voeren veranderingen door

Het duurste abonnement kost $19,99 per maand. Hiervoor kunnen Amerikanen reclamevrij kijken naar hun favoriete films en series, en hebben ze de mogelijkheid om er maandelijks honderd te downloaden. Daarmee kunnen ze ook op vier verschillende schermen kijken met 4K kwaliteit. Er zit dus significant veel verschil in de beschikbare abonnementen die HBO en Warner Bros aan gaan bieden.

Het aanbod wordt echter wel een stuk breder. Zo zal een klant vanaf nu ook kunnen genieten van de programma’s van Discovery. Zoals we hierboven al beschreven zijn dit de Amerikaanse abonnementen en prijzen, evenals het aanbod van reclames. Of dit ook in Nederland gaat worden doorgevoerd is vooralsnog niet bekend. HBO Max Nederland laat weten dat deze informatie pas wordt onthuld als de lancering van Max in Nederland nabij is.