films en series in mei op hbo max
Film & Serie

5 vette must-watch films en series in mei op HBO Max

Hoewel HBO Max nog niet zo lang te bekijken is in Nederland, zijn er al ontzettend veel memorabele en goede films en series uitgekomen. Ook mei is weer een maand waar wij reikhalzend naar uitkijken. In dit artikel hebben we 5 titels uitgekozen die je hoe dan ook niet mag vergeten.

5 films en series in mei op HBO Max

Er zijn tal van langverwachte HBO Max-shows die in mei uit zullen komen. Zo wordt het tweede seizoen van de bekroonde serie Hacks ergens midden mei gelanceerd, terwijl er ook live-action films van The Staircase en The Time Traveler’s Wife in de maak zijn. Onnodig om te zeggen dat je de komende weken waar voor je geld gaat krijgen.

1. Assassins – 1 mei

Deze shockerende documentaire gaat over de moord op de verbannen en vervreemde halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, wat plaatsvond op een vliegveld. Assassins is een meeslepende documentaire die het bizarre verhaal vertelt over twee jonge vrouwen die werden gerekruteerd om het onbetwiste leiderschap van Kim Jong-un veilig te stellen.

2. I Am Bolt – 1 mei

Deze onweerstaanbare documentaire over één van de allergrootste iconen in de sport is een must-watch. We hebben het natuurlijk over Usain Bolt, de Jamaicaanse sprinter die negen Olympische gouden medailles won (in 2008, 2012 en 2016), wereldrecords verbrak en daarmee een icoon werd.

Het grootste deel van deze film bestaat uit scènes van de veeleisende trainingssessies gecombineerd met momenten die zijn charismatische persoonlijkheid en intelligentie laten zien. Ben je een sportliefhebber en een fan van Usain Bolt? Dan moet je deze film bekijken.

3. The Staircase – 5 mei

Gebaseerd op de gelijknamige waargebeurde misdaad documentaire uit 2004, onderzoekt The Staircase het leven van misdaadromanschrijver Michael Peterson, die werd beschuldigd van de moord op zijn vrouw Kathleen nadat ze dood werd gevonden onderaan de trap in hun familiehuis.

4. The Time Traveler’s Wife – 15 mei

The Time Traveler’s Wife is een Amerikaanse science fiction dramaserie en gebaseerd op de gelijknamige roman van Audrey Niffenegger uit 2003. Het verhaal volgt Henry DeTamble, een bibliothecaris uit Chicago met een paranormale genetische aandoening die ervoor zorgt dat hij tijdreizen. Dit doet hij terwijl hij probeert een romantische relatie op te bouwen met Clare Abshire.

5. The Mule – 17 mei

The Mule is veruit onze favoriete film uit deze lijst, mede omdat de hoofdrol in deze misdaadthriller wordt vertolkt door de enige echte Clint Eastwood. En raad eens? Hij is ook de regisseur. Hij speelt in deze thriller een alleenstaande man van in de 80 die geen cent te makken heeft.

Het moment dat zijn bedrijf gedwongen verkocht moet worden, krijgt hij een lucratieve baan aangeboden waarbij hij alleen maar hoeft te rijden in zijn truck. Wat Earl echter niet weet is dat hij per ongeluk heeft getekend als drugskoerier voor een Mexicaans kartel.

De beste films en series op HBO Max

Als we kijken naar deze films en series in mei op HBO Max, hebben we niks te klagen. Bij sommige streaming-platforms hebben we af en toe het gevoel alsof we niet genoeg waar voor ons geld krijgen. Dat geldt allesbehalve voor HBO Max, waar maandelijks toptitels op de planken verschijnen.

Meer lezen over nieuwe releases van film en series op HBO Max? Check dan ook eens deze artikelen: