Film & Serie

HBO Max en Discovery+ fuseren en gaan verder als één dienst

hbo max discovery+ fuseren

De voordelen van het streamen van films en series zijn eindeloos. Toch zorgt het grote aanbod van verschillende soorten streamingdiensten ervoor dat veel mensen geen zin hebben om 5+ abonnementen af te sluiten. HBO Max en Discovery+ vonden dit ook, en hebben besloten om verder te gaan als één bedrijf.

HBO Max net gestart in Nederland

Het is pas een week geleden sinds HBO Max officieel beschikbaar is in Nederland. Eerder schreven we al over de grootste voor- en nadelen van de nieuwe streamingdienst. We kunnen vast verklappen dat één van de voordelen het gigantische aanbod films en series. Dit komt mede door hun intensieve samenwerking met Warner Bros.

Daarnaast is ook een groot voordeel aan HBO dat er geregeld bioscoopfilms exclusief worden uitgebracht voor alle abonnees. Ook staan de HBO Original films en series als één van de allerbesten aangeschreven op websites als Rotten Tomatoes en IMDB. Toch ontbreekt het bij HBO aan de hoeveelheid programma’s en documentaires.

hbo max discovery+

Discovery+ sinds 2020 actief

Discovery+ draait iets langer mee in Nederland. Begin 2020 werd de dienst officieel gelanceerd. Hoewel je verschillende abonnementen kan afsluiten bij de streamingdienst, zijn de populairste zenders:

  • TLC
  • ID (Investigation Discovery)
  • Animal Planet
  • Discovery Science
  • HGTV
  • Food Network
  • MotorTrend
  • BBC

Als je (zoals de meeste liefhebbers van Discovery) een fan bent van sport, kan je ook genieten van een uiteenlopend sportaanbod. Denk hierbij aan: de UFC, PGA Golf, Wielrennen, Tennis, Motorsport, Sport documentaires en ga zo maar door. Kortom, met de fusering van HBO en Discovery+ zal het aanbod nog veel groter worden.

hbo max discovery+

Prijsverhoging na de fusering?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of deze fusie ook een prijsstijging van het abonnement betekent. Helaas is er nog geen antwoord op die vraag. Wel zal het waarschijnlijk nog een aantal maanden duren voordat de twee bedrijven officieel samen één platform lanceren. Hoe dit eruit gaat zien blijft vooralsnog onduidelijk.

Een abonnement bij HBO Max kost momenteel (als je de 50% korting die tot 31 maart geldt niet meerekent) twee keer zo duur als Discovery+. Als we ons bedenken dat de eerstgenoemde meer dan twee keer zoveel abonnees heeft, zou de verstandige oplossing zijn om Discovery+ in HBO te verwerken. En natuurlijk hopen dat de prijs niet verhoogt wordt.

hbo max discovery+

De beste films en series streamen

Met de fusering van de twee streaming-diensten wordt er eindelijk geluisterd naar geluiden die al maandenlang te horen zijn. Niemand heeft zin om 10 verschillende abonnementen te nemen. Daarnaast is het ook zo dat er versplintering plaatsvind onder de diensten.

Dat betekent dat een serie als Friends, die eerst op Netflix te zien was, verhuist naar HBO Max, en misschien vanaf HBO naar Amazon Prime Video. Wij hopen dat meer bedrijven het voorbeeld van HBO en Discovery gaan opvolgen. We houden je op de hoogte!

Tot die tijd kan je ook eens één van onze andere artikelen lezen: