barry op hbo max
Film & Serie

Barry op HBO Max: één van de beste komedieseries van dit moment

De komedieserie Barry op HBO Max combineert op slimme wijze een schrijnend verhaal over een huurmoordenaar in crisis met zijn identiteit, en hoe hij zijn redding lijkt te vinden in een theater in het noorden van Hollywood. Het is een perfecte balans tussen komedie en tragiek.

Barry op HBO Max

De zwarte komedie begint met meer humor dan het genre normaal gesproken aankan. Barry begint met een dode man in een hotelkamer. Zijn moordenaar komt de badkamer uitgelopen en loopt de kamer uit. Het gaat hierbij om Barry Berkman, een voormalige militair die nu als zelfstandige werkt professioneel huurmoordenaar.

Samen met zijn handlanger Fuchs reist Barry het hele land door om kwaadaardige mannen te vermoorden – of in ieder geval mannen waarvan hij heeft vernomen dat ze slecht zijn. Toch leeft deze moordenaar niet de glamoureuze levensstijl die je vaak ziet in films als John Wick.

barry op hbo max

Duister, humoristisch en totaal bizar

Zijn appartement is een onverzorgde vuilnisbelt en geen herenhuis in de staat New York. Hij heeft geen hond of vriendin. Hij heeft niet eens een ex-vrouw. Hij is gewoon een man die zijn werk doet, maar dan wel op gruwelijke wijze en zonder enige empathie.

Het werk wat hij doet heeft hem als mens veranderd. Dat is een veelvoorkomend thema in een show over een man waarvan je als kijker dolgraag wilt geloven dat hij aardig, grappig en normaal is, maar die dingen doet die maar weinigen van ons kunnen bedenken.

Wanneer Barry voor een klus afreist naar Los Angeles, wordt hij per toeval opgenomen in een theatergezelschap, waar hij het podium wordt opgeduwd. Na een rampzalige start wordt hij aangemoedigd om door te gaan door de positief ingestelde leden van het theatergezelschap.

De beste films en series op HBO Max

Inmiddels is het derde seizoen van Barry uitgekomen. Des te meer reden om een kijkje te nemen naar deze fantastische serie. Ben je echter op zoek naar andere inspiratie op het gebied van films en series op HBO Max? Bekijk dan ook eens één van de onderstaande artikelen: