Film & Serie

3 vette HBO Max series die je nu kan bekijken

hbo max series

Het feit dat HBO Max sinds kort in Nederland verschenen is, is voor ons een zegen gebleken. Het nieuwe platform heeft een arsenaal aan topseries te bieden. In dit artikel hebben we drie van onze favoriete series op HBO Max voor je op een rijtje gezet. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe serie om te kijken, ben je bij ons aan het goede adres.

HBO Max series van hoog niveau

Toen HBO Max werd gelanceerd, hadden ze een voordeel dat Disney+ en Apple TV+ niet hebben, namelijk de HBO originals. Deze producties staan bekend om hun prijswinnende kwaliteiten. Sommigen hiervan staan zelfs in lijsten van beste series aller tijden. Tijd dus voor een artikel over de top-3 beste kijktips op het gebied van series op HBO Max.

1. The Wire

We hebben besloten om het beste niet voor het laatst te bewaren. The Wire wordt door criticasters gezien als dé beste serie van de eenentwintigste eeuw. The Wire verscheen tussen 2002 en 2008 en onderscheidt zich als een originele productie omdat het neigt naar een ‘anti-politie show’.

Het politiedrama concentreert zich op personen die vechten tegen een vaak disfunctioneel systeem. The Wire legt op een pakkende manier bloot hoe systemen de dupe worden van corruptie, traagheid van bureaucratie, en hoe het Amerikaanse volk in de steek wordt gelaten op het gebied van drugsbestrijding.

2. True Detective

True Detective is een serie die nooit meer van ons netvlies af zal gaan. Sterker nog, deze fantastische productie is een van de meest aanlokkelijke televisie-series die wij ooit hebben gezien. Op het gebied van storytelling en personage-ontwikkeling zou je True Detective kunnen vergelijken met een serie als Breaking Bad.

Het briljante aan het debuutseizoen was dat je er als kijker vanaf moment één in werd gezogen, vooral door de fantastische acteerprestaties van Matthew McConaughey en Woody Harrelson, die in de twee seizoenen daarna niet meer overtroffen kon worden. Over de lat hoog leggen gesproken.

3. Westworld

Westworld mocht absoluut niet ontbreken in de top-3 beste series om nu te bekijken op HBO Max. Dit komt vooral door het unieke verhaal. ‘Westworld’ is de naam van een westers themapark dat wordt bevolkt door hyperrealistische robots die allerlei westerse typetjes spelen: bandieten, politieagenten, prostituees. Zie het als “Jurassic Park” met robotcowboys in plaats van dinosaurussen.

Mensen kunnen betalen om deze speeltuin voor volwassenen te bezoeken en al hun fantasieën uit te voeren (ook seksuele fantasieën). Het komt erop neer dat ze alles met de robots kunnen doen wat ze willen: ze beledigen, seks met ze hebben, ze vermoorden. Maar wanneer de robots doen wat robots altijd doen in dit soort verhalen: bewustheid ontwikkelen, voelen en onthouden, ontstaat er een conflict.

De beste films & series op HBO Max

Natuurlijk zijn er nog veel meer goede, vermakelijke series te vinden op het nieuwe platform van HBO. We zullen je daarom wekelijks op de hoogte houden van de beste kijktips, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen over wat je wel (of niet) kan en wil bekijken. Houdt daarom onze website goed in de gaten, of lees eens één van onze andere artikelen: