Film & Serie

HBO maakt film over epische GameStop-revolte

HBO, GameStop, wallstreetbets, Reddit
Bron: foxbusiness.com

Afgelopen weken heerste er een ware beursgekte rondom GameStop. De beurskoers van de Amerikaanse videogames-webwinkel gaat na een actie van Reddit-gebruikers door het dak. Zó snel dat HBO wist: over deze historische gebeurtenis moeten we een film maken. Eerder kondige Netflix al aan met een docu te komen over het Reddit-kanaal WallstreetBets.

GameStop-verhaal verfilmd door HBO

De HBO-film wordt geproduceerd door Jason Blum (The Purge) en Andrew Ross Sorkin (Billions). Het is nog onbekend hoe de film gaat heten – maar duidelijk is dat de strijd tussen particuliere beleggers en hedgefondsen centraal staat.

Vorige maand zijn de aandelen van de gameverkoper in één klap meer dan verdubbeld in waarde. De koers van een aandeel steeg naar zo’n 500 dollar (415 euro). Dit terwijl het aandeel gemiddeld 17 dollar (14 euro) waard was in de afgelopen jaren.

HBO, GameStop, Reddit, WallstreetBets
Bron: nytimes.com

Reddit-groep WallstreetBets

WallstreetBets is een Reddit-kanaal waar tips en informatie worden gedeeld over de aandelenmarkt. Op dit kanaal staken particuliere beleggers elkaar aan om aandelen te kopen van de videogame-winkel.

Zo wilden de online beleggers de koers van het aandeel opdrijven en daarmee shortsellers een hak zetten. Deze shortsellers speculeren op een koersdaling en hebben dan ook miljarden verloren door de snelle koersstijging.

Daarbij gooide Elon Musk nog meer olie op het al laaiende vuur met een tweet:

Aandacht van zowel Netflix als MGM

Het HBO-project is niet het eerste project over de Amazon van videogames. Donderdag kondigde Netflix de documentaire To The Moon, van schrijver Mark Boal (Zero Dark Thirty), aan. Zelfs een van de hoofdrolspelers is al gestrikt: Noah Centineo.

Geen vertrouwen in streamingplatformen? Dan hoef je je geen zorgen te maken: MGM kocht de filmrechten van het nog te verschijnen boek The Antisocial Network van Ben Mezrich over de beursgekte. Goed nieuws dus voor alle boeken liefhebbers.

Hieronder een video die het verhaal samenvat: