Health

Nieuwe Harvard-studie zegt dat we meer moeten masturberen

Nieuwe Harvard studie zegt dat we meer moeten masturberen

Nu “No Nut November” tot een eind komt kunnen we het eindelijk hebben over ons ‘gereedschap’. Sommige mensen beweren dat stoppen met masturberen beter is. Maar hoewel masturberen meestal gezien als een daad van genot, kan ejaculatie volgens een nieuwe studie van de Harvard Universiteit ook verrassend gezond zijn en het risico op levensbedreigende ziekten zoals prostaatkanker verlagen. Dus, waarom kan masturberen gezond zijn voor je?

A zaadlozing a day keeps prostaatkanker away

Dit is geen grapje. Ejaculeren kan helpen het risico op prostaatkanker te verlagen. Volgens onderzoekers van de gewaardeerde Harvard Universiteit zouden mannen ongeveer 21 keer per maand moeten ejaculeren om het risico op prostaatkanker te verlagen. De onderzoekers wilde met deze studie bekijken of masturberen daadwerkelijk gezondheidsvoordelen heeft.

Het onderzoek volgde de seksuele activiteiten van meer dan 31.000 verschillende mannen. De nadruk bij deze studie lag op de gemiddelde maandelijkse ejaculaties van de deelnemers. Uit de observaties bleek dat het risico op prostaatkanker met meer dan 30% afneemt bij mannen die per maand vaker ejaculeerden in vergelijking met degenen die minder vaak of helemaal niet ejaculeerden.

is masturberen gezond?

De bijkomende voordelen van regelmatig ejaculeren

Naast het verminderen van het risico op het ontwikkelen van prostaattumoren, bieden frequente ejaculaties ook verschillende andere voordelen die de kwaliteit van leven kunnen helpen verbeteren. Zo kan klaarkomen onder andere stress en angst helpen verminderen, een probleem waar bijna iedereen in de huidige tijd mee te maken heeft.

Bovendien leidt ejaculatie ook tot een betere slaapkwaliteit, een verbeterd immuunsysteem en een betere eetlust. Daarnaast gaan er ook nog geruchten dat masturberen kan helpen om je testosteron te verhogen. Als we de resultaten van de studie van Harvard mogen geloven, heeft masturberen (gelukkig) veel voordelen. Al deze voordelen kunnen jou helpen een gezond en fit leven te leiden en vrij van ziektes te blijven.

vaak masturberen is gezond