Harley Davidson
Tech

Harley Davidson onthult schitterende ‘Serial 1’ E-bike

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het laatst hoorden van het elektrische fietsproject van Harley-Davidson, maar op basis van wat het bedrijf vandaag aankondigt, was het het wachten meer dan waard. De bekende motor fabrikant heeft een verbluffende nieuwe elektrische fiets aangekondigd, die in 2021 in de verkoop zal gaan. Het afzonderlijke bedrijf gaat door onder de naam Serial 1 Cycle.

Harley Davidson’s Serial 1

De naam Serial 1 is een verwijzing naar ‘Serial Number One’, de bijnaam van de oudste bekende motorfiets van Harley-Davidson, gebouwd in 1903.

Het ontwerp van de fiets is bedoeld als eerbetoon naar dat eerste prototype. De Serial 1 zal officieel op de markt komen voor consumenten in maart 2021. Voorlopig moeten we het alleen doen met foto’s en video’s ervan. Tot die tijd moeten geïnteresseerden nog even in spanning afwachten.

De elektrische fiets is razend populair. In 2018 reden er meer dan 400.000 spiksplinternieuwe e-bikes de showroom uit, een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar eerder. Zeker in 2020 met de opkomst van het coronavirus zijn de verkopen explosief gestegen.

Zelfs zo explosief dat er meer elektrische fietsen verkocht werden dan normale fietsen. De reden hiervoor is dat mensen de behoefte krijgen om meer te bewegen, aangezien de meesten van ons thuis zitten. Een goede reden om een fiets aan te schaffen dus.

Harley Davidson
bron: Harley Davidson/YouTube

Niet de enigste

Maar Harley Davidson is niet het enige ‘ongewone’ merk die zich stort op de E-bike markt. Automerken doen ook mee: BMW maakt elektrische fietsen en motorfietsen, Audi maakt elektrische mountainbikes, Mercedes-Benz onthulde een elektrische scooter, Ford nam e-scooter startup Spin over en Jeep onthulde onlangs een krachtige elektrische Mountain bike.