Geld & Carrière

Dit immense bedrag verdient Hamilton met zijn nieuwe contract

Hamilton nieuw contract
Foto: @lewishamilton

Lewis Hamilton heeft een tweejarige contractverlenging getekend; hij blijft tot het einde van het Formule 1-seizoen 2025 bij Mercedes. Dit na maanden van speculatie over zijn toekomst – waarin hij zelfs in verband werd gebracht met een overstap naar concurrent Ferrari.  Zoals je waarschijnlijk al vermoed vangt de coureur de komende jaren een riant salaris. Hoeveel levert zijn nieuwe contract Lewis Hamilton op? We verklappen vast dat het om de beste deal ooit in de Formule 1 gaat.

Hamilton tekent bij tot en met 2025

Hamilton, inmiddels 38 jaar oud, staat vierde in het klassement van het lopende Formule 1-seizoen, maar liefst 183 punten achter nummer 1 Max Verstappen. Toch is Hamilton vol vertrouwen dat Mercedes binnen de komende twee jaar Red Bull kan evenaren. Hij zette eindelijk zijn handtekening onder een nieuw contract ter waarde van het indrukkende bedrag van 100 miljoen Engelse ponden. Dit melden diverse Britse media, waaronder The Mirror.

Omgerekend naar de huidige wisselkoers hebben we het over een duizelingwekkende 116.830.774 euro. Daarmee vestigt Hamilton een record: het is namelijk het hoogste salaris ooit in de Formule 1. Het bedrag van 100 miljoen pond is het totale salaris over twee jaar. Het jaarsalaris van Lewis Hamilton komt daarmee op 50 miljoen pond, zo’n 58,4 miljoen euro. Let op, dat is het basissalaris: daar komen eventuele bonussen en sponsorinkomsten nog bovenop. Het huidige salaris van Lewis Hamilton is overigens ook niet mis: hij staat dit seizoen voor een jaarsalaris van 35 miljoen dollar op de loonlijst van Mercedes.

Hamilton nieuw contract

Een historische samenwerking

Hamilton begon zijn Formule 1-carrière bij McLaren in 2007 en stapte aan het begin van het seizoen 2013 over naar het Mercedes Formule 1 team. Sindsdien is de samenwerking uitgegroeid tot één van de meest succesvolle coureur-teamcombinaties in de geschiedenis van de Formule 1. De Brit won namelijk zes van zijn zeven wereldtitels met Mercedes, terwijl het team acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen claimden tussen 2014 tot 2021.

Hamilton heeft ook 82 van zijn recordaantal van 103 F1-overwinningen behaald bij Mercedes en haalde ook 78 pole positions met het team. Met deze contractverlenging zet Hamilton zijn missie voort om een van de weinige F1-records te veroveren die hij nog niet in handen heeft – het aantal wereldkampioenschappen. Op dit moment deelt hij het record van zeven wereldtitels met Michael Schumacher.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Ook George Russel tekent bij

Ook Hamiltons teamgenoot George Russel tekende bij. Hij legde zich eveneens vast tot en met 2025. De 25-jarige Brit rijdt sinds seizoen 2022 voor Mercedes en staat dit jaar voor 8 miljoen dollar op de loonlijst. Zijn nieuwe salaris is nog niet bekend, maar we mogen toch wel verwachten dat het minimaal rond de 10 miljoen dollar uit gaat komen.

Hamilton passeert Verstappen als best betaalde coureur

Op de circuits is Max Verstappen ongenaakbaar, maar in het geldklassement dreigt Lewis Hamilton hem in te halen. Zijn dikke salarisverhoging maakt Lewis Hamilton volgend jaar de best betaalde Formule 1-coureur. Op dit moment is dat Max Verstappen: de Nederlander verdient zo’n 55 miljoen dollar per jaar. Reken je het nieuwe salaris van Hamilton om naar dollars, dan kom je uit op ruim 64 miljoen dollar. Het contract van Verstappen ligt overigens vast tot 2028, maar een tussentijdse salarisverhoging kan natuurlijk altijd.