Geld & Carrière

Duitse herder Gunther VI is rijker dan The Dog Whisperer

Gunther

Er lopen over de hele wereld miljonairs rond, maar ze lopen zelden op vier poten. We laten jullie graag kennis maken met de welgestelde Duitse herder Gunther VI. Deze viervoeter heeft een vermogen dat twintig keer hoger is dan de beroemde Cesar ‘The dog whisperer’ Millan. Laten we een kijkje nemen in het leven van deze steenrijke en harige multimiljonair.

De rijkste hond ter wereld

Hoe de hond deze rijkdom heeft vergaard behandelen we verderop in dit artikel. We hebben het dan over €448 miljoen. Ja, je leest het goed. Deze schatrijke hond rent graag achter stokken en ballen aan, maar die worden wel gegooid in de achtertuin van een kapitale villa. Tot voor kort woonde Gunther VI in een landhuis in Toscaanse stijl, met uitzicht op het mooiste gedeelte van Miami.

De rijkste hond ter wereld sliep daar op een rood fluwelen bed, dat dagelijks voor hem werd opgemaakt. De villa, met 9 slaapkamers en een woonoppervlakte van 8400 vierkante meter is inmiddels verkocht. Hij woont nu met zijn verzorgers in een grotere miljoenenvilla. Daar is hij niet dagelijks te vinden, want hij vliegt regelmatig met zijn privéjet naar Milaan en de Bahama’s. Een hond moet nu eenmaal ook op vakantie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De levensstijl van Gunther VI

Naast rondrennen door tuinen in Franse stijl krijgt Gunther VI de verzorging van Koninklijke klasse. Zijn leven bestaat voornamelijk uit seks hebben, en eten uit gouden bakken. Hij eet geen hondenbrokken, dat is voor viervoeters van lagere klasse. Nee, deze rijke Duitse herder eet voedsel dat dagelijks wordt klaargemaakt door speciale chef-koks. Het beste vlees en de beste groenten plus een kaviaarsausje.

Als Gunther VI thuis is dan draagt hij een halsband met goud en diamanten. Zodra de harige hoogheid wordt uitgelaten dan wordt deze verruilt voor een nep exemplaar. Na een wandeling worden zijn nagels met precisie gemanicuurd, en wordt zijn vacht door verschillende hondenkappers verzorgd. Daarna kan hij uitrusten in één van de kamers dat behangen is met dure kunst en antiek meubilair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Zo komt Gunther VI aan al dat geld

We gaan terug naar 1992. Toen overleed de steenrijke gravin Karlotta Liebenstein. Ze hield zoveel van haar hond Gunther dat ze haar complete vermogen naliet aan de Duitse herder. Haar hond was dus in een klap multimiljonair, en eigenaar van verschillende kapitale villa’s. Het geld kwam in een fonds terecht dat wordt beheert door notarissen en verzorgers. Maar Gunther stierf uiteindelijk aan ouderdom.

Het geld wat Gunther achterliet kwam ten goede aan de volgende in zijn bloedlijn, toen die overleed erfde de volgende Gunther het fortuin, en zo verder. Momenteel is het dus Gunther VI die beschikt over tientallen miljoenen euro’s. Na zijn dood zal er dus een Gunther VII zijn die met zijn gemanicuurde hondenpoten op het geld mag gaan zitten.

gunther VI foto

Gunther Group

De vraag is echter of het bovenstaande verhaal ook echt op waarheid is berust. Er is geen bewijs dat de Gravin werkelijk heeft bestaan. Er bestaat wel een farmaceutisch bedrijf in Italië waarvan de eigenaar het bovenstaande verhaal in zijn voordeel gebruikt. Zo bestaat er de Gunther Group, dat onroerend goed beheert en vele andere bedrijven op naam heeft staan die gerelateerd zijn aan de naam Gunther.

De Duitse herder in dit verhaal zou gezien kunnen worden als de mascotte van het bedrijf, het is natuurlijk een leuk verhaal voor marketing. Inmiddels heeft Gunther Corporation diverse nachtclubs, sport teams, uitgeverijen en is Gunther’s Legacy in het leven geroepen, een vereniging dat zich inzet voor dieren in nood. Dat heeft Gunther VI niet nodig, hij behoort tot de rijkste huisdieren ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken