GTA 6, bitcoin
Geld & Carrière

GTA 6 gaat spelers in Bitcoin betalen en dit verklapt een hoop spoilers

Ondanks de dalende koersen is de bitcoin nog steeds een ongelooflijke hype. Bij Rockstar Games hebben ze dat ook door en daarom willen ze bitcoin in de nieuwe GTA 6 integreren. Rockstar is altijd innovatief en neemt graag de Amerikaanse (pop)cultuur op de hak. Zo gaat nu het gerucht dat de bitcoin een belangrijke rol gaat spelen in GTA 6.

Bitcoin in GTA 6?

Rockstar speelt altijd met populaire cultuur in hun games. Aangezien de Bitcoin momenteel de grootste wereldwijde hype is, kan deze niet ontbreken in het spel. Crypto is een volhouder en blijft maar groeien. Het lijkt een shift naar een nieuw systeem en bij Rockstar Games willen ze hier wel op inspelen.

Een betrouwbare leaker beweert namelijk dat cryptocurrency een rol gaat spelen in de nieuwe game. Spelers zullen Bitcoins in plaats van dollars kunnen verdienen. Crypto past natuurlijk bij de criminele activiteiten in de GTA-games. Rockstar gebruikt nooit echte merknamen in zijn games, waarschijnlijk zullen ze daarom met een parodie-coin op de proppen komen.

Spoiler alert

Het feit dat je waarschijnlijk met cryptovaluta kunt betalen zorgt voor een andere stroom aan geruchten. In eerste instantie zou het spel zich in het Miami van de jaren tachtig gaan afspelen. Maar in die tijd hadden ze natuurlijk nog nooit gehoord van Bitcoin, Dogecoin of Ethereum. Dat zou dus betekenen dat het spel zich in de huidige of toekomstige tijd zal afspelen.

Uiteraard zijn dit allemaal nog geruchten en moet je alles met een korrel zout nemen. Maar het gerucht past goed bij de makers van GTA. Om de nieuwe game te spelen moeten we nog even geduld hebben, tot die tijd vermaken we ons nog prima met GTA 5.