gta, 5, geprint, 3D
Media

Video: fan maakt in 400 uur een geprinte 3D-versie van GTA 5

Een hele talentvolle productontwerper heeft zijn passie voor GTA op een hele bijzondere manier laten blijken. Hij stopte namelijk 400 uur werk in zijn ultieme droomproject: een 3D-geprinte kaart maken van het spel GTA 5. Het resultaat is fenomenaal!

Geprinte versie van GTA 5

De map van GTA 5 was gigantisch. Wist je dat San Andreas, onze favoriete game ooit, zelfs twee keer in GTA 5 past? Deze productdesigner moest, net als wij, twaalf jaar wachten op GTA 6. Wat hij in de tussentijd deed? De hele map in 3D ontwikkelen.

Hij spendeerde maar liefst 400 uur in het nabouwen van GTA 5. Dit deed hij door middel van software en 3D-printers, waarmee hij een hele kaart van GTA 5 heeft nagebouwd. Hier heb je extreme kennis, talent en een flinke dosis geduld voor nodig.

3D-printer op volle toeren

Om de map na te maken heeft de ontwerper 500 miljoen coordinaten gescand. Deze informatie koppelde hij aan de cartografiesoftware. Een ongelooflijk ambitieus project. Daarna heeft hij zijn 3D-printer volgas aangezet. Stukje voor stukje, waarbij hij per deeltje soms wel 12 uur bezig was om te printen. In totaal was de beste man maar liefst 125 uur bezig met printen.

Deze held heeft het zelf over de “meest uitdagende en leukste klus die hij ooit heeft gedaan.” Prachtig als je een hobby hebt waar je zo gelukkig van wordt. Het resultaat mag er zeker zijn en we nemen aan dat Rockstar Games wel contact met hem heeft opgenomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dom Riccobene (@dom.riccobene)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dom Riccobene (@dom.riccobene)