Geld & Carrière

Dit zijn de grootste privébezitters van vastgoed in Amsterdam

grootste privèbezitters vastgoed Amsterdam

Als je een huis bezit in Amsterdam dan heb je goud in handen. Huizenbezitters in Amsterdam kunnen de hoofdprijs per vierkante meter vragen, en mensen betalen het. Woonruimte in onze hoofdstad is erg gewild, dus kan het bezitten van een huis in de stad erg lucratief zijn. Enkele vastgoedbezitters in Amsterdam zijn eigenaar van honderden huizen, en dat is kassa. We hebben de grootste privé bezitters van vastgoed in Amsterdam op een rijtje gezet.

Vastgoedbezitters in Amsterdam

De grootste spelers op de Amsterdamse vastgoedmarkt bezitten honderden huizen, en zijn schatrijk geworden met het verhuren van woonruimte. Volgens website huispedia is de gemiddelde vierkante meterprijs van woningen in onze hoofdstad maar liefst €7.217, dat was vorig jaar nog €6.929. Eigenaren kunnen dus flink cashen met de verhuur van woonruimte in Amsterdam.

De vastgoedbezitters die we in dit artikel behandelen zijn privé bezitters met de meeste huizen in Amsterdam. Ze zijn schatrijk, maar niet onomstreden. Sommige verhuurders hebben op regelmatige basis te maken met ongenoegen van huurders, wat vaak resulteert in rechtszaken. Niettemin staan deze huizenbezitters bovenaan als het gaat om het bezitten het aantal vierkante meters aan woonruimte in onze hoofdstad.

Amsterdam vastgoed

1. Johannes Veldhuijzen

Johannes Veldhuijzen (57) begaf zich al op jonge leeftijd op de vastgoedmarkt. Hij verhuurde tot 2015 over het algemeen sociale huurwoningen, maar toen de regelwetgeving omtrent het verhuren van vastgoed veranderde begon Veldhuijzen met het omvormen van sociale huur naar vrije sector. Naar verluidt bezit hij ruim vijfhonderd adressen, die hij samen met zijn dochter beheert.

2. Prins Bernhard van Oranje Nassau

Prins Bernhard (47) is de zoon van Margriet en Pieter van Vollenhoven, en staat ook wel bekend als de pandjeskoning van Amsterdam. Hij staat bekend om zijn extreem hoge verhuurprijzen, en krijgt regelmatig kritiek op zijn aanpak op de huizenmarkt. De PvdA heeft zelfs een fiscaal plan dat ‘de prins Bernhardbelasting’ wordt genoemd. Een plan dat huisjesmelkers aan moet pakken. Prins Bernhard bezit zo’n 100 panden in Amsterdam, en nog eens 400 panden buiten de stad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frank Scheers (@vintagescheers)

3. Niek Sandmann

Niek Sandmann (71) is ook een zeer grote speler op de Amsterdamse vastgoedmarkt. Hij bezit onder andere huizen in De Pijp, de prijzige Keizersgracht, en de Raadhuisstraat. Hij bezit naar eigen zeggen ruim vierhonderd panden in de hoofdstad die hij samen met zijn zoon beheert. Sandmann is een groot liefhebber van antieke klokken, en verdient daar (als hobby) ook aardig wat geld mee.

4. Edith Tialengko

Edith Tialengko is de weduwe van Hans Brouns, een van de oude koningen van de Wallen. Hans werkte zichzelf op van schoenenpoetser naar een schatrijke horecaondernemer. Hij ontmoette de Filipijnse Edith toen hij twintiger was, en waren sindsdien onafscheidelijk tot aan zijn dood in september 2016. Hij was decennia samen met Charles Geerts en Michel Florie een van de meest succesvolle ondernemers in het vastgoed op de wallen. Edith bezit op dit moment nog zo’n 70 panden.

5. Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans (46) is schatrijk geworden door zijn productiebedrijf Eyeworks, dat hij in 2014 voor ruim 200 miljoen euro verkocht aan Time Warner. Een gedeelte van dit geld stopte Oerlemans in Amsterdams vastgoed. De ondernemer woont in Amerika, maar heeft een sterke positie in de vastgoedmarkt van de hoofdstad. Hij bezit zo’n vijftig panden, en dat levert hem flink wat geld op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reinout Oerlemans (@reinout_oerlemans)

6. De familie Rappange

De familie Rappange is een echte makelaarsfamilie dat bestaat uit vader Jop (87), dochter Gaby (56) en zoon Rob (53). Het vastgoedbedrijf werd in 1906 opgericht, en staat nog steeds als een huis. Op dit moment heeft het gezin zo’n 600 panden in beheer, en dat levert voor allen van hen een aardig pensioen op. Rob Rappange zegt dat ze nooit een huis zullen verkopen, want van de opbrengsten kunnen hun kinderen, en de kinderen van hun kinderen, etc studeren.