grootste-klimpark-nederland-parque-west
Foto: Instagram @parque.west
Media

Het grootste klimpark van Nederland opent zijn deuren in Utrecht

Als je avontuurlijk bent aangelegd, en geen hoogtevrees hebt, dan kun je binnenkort je klim kunsten vertonen in avonturenpark Parque West, het grootste klimparcours van Nederland. Dit klimpark is uniek in zijn soort, en is voor zowel volwassenen als voor kinderen geschikt. We hebben opgezocht wat een kaartje voor Parque West gaat kosten, en op welke datum Parque West officieel zijn deuren opent voor avonturiers.

Parque West in Utrecht

Parque West is uitermate geschikt voor ervaren klimmers, maar ook bezoekers zonder klimervaring kunnen gebruik maken van bijna honderd hindernissen op verschillende hoogtes. Voor de echte durfals is het mogelijk om een vrije val te doen, en er zijn maar liefst dertien ziplines waarmee bezoekers op grote snelheid door de lucht kunnen zoeven. Je moet dus geen last van hoogtevrees hebben om dit parcours te kunnen doen.

Het grootste klimpark van Nederland is onderdeel van De Fabrique Holding. Eigenaar Allart van Eck heeft laten weten dat er na de opening nog meer op de planning staat. Van Eck trad niet op in details, maar hij liet wel weten dat er meer unieke activiteiten zullen worden gepland, en dat er in de volgende fase horeca zal worden geopend. Het is de bedoeling dat iedereen een hele dag vermaak kan beleven in dit gigantische klimpark.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parque West (@parque.west)

Opening en tickets grootste klimpark van Nederland

Parque West staat in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, vlak naast het Máximapark, en is al van ver te zien. De daken van de klimtorens zijn boven de bomen te zien, dus het park is niet te missen. Als je een uurtje wil klimmen, dan betaal je €24,50, als je twee uur wil klimmen dan betaal je ongeveer €40. Dat het klimpark er zou komen was al een tijdje bekend, maar er is nu ook een officiële openingsdatum bekendgemaakt.

Als je zin hebt in een actieve en avontuurlijke dag op grote hoogte, dan kun je vanaf 27 mei terecht bij Parque West. De veiligheidseisen die van toepassing zijn op dit soort klimparken zijn volgens de eigenaar goedgekeurd, zo is een klimmer bijvoorbeeld altijd gezekerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het klimpark, hier kun je ook alvast de kaartjes bestellen. We houden verdere ontwikkelingen omtrent Parque West uiteraard in de gaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parque West (@parque.west)