halloween netflix films
Film & Serie

5 griezelige Netflix films om te kijken tijdens Halloween

Er is veel om over opgewonden te raken als we het over Halloween. Of dat nou pompoenen snijden is of je verkleden als je favoriete superheld op één van de vele feestjes. Toch is een van de meest traditionele dingen om te doen op en rondom 31 oktober, is het streamen van een paar klassieke enge en horror films.

Halloween films op Netflix

Maar een van de meest traditionele dingen om te doen als 31 oktober nadert, blijft het streamen van een paar Halloween-films die er te vinden zijn. Gelukkig heeft Netflix een verzameling Halloween-films waar elke kijker tevreden mee zal zijn. Wij hebben hier een top 5 van gemaakt zodat je niet lang hoeft na te denken over een keuze:

1. The Conjuring 1&2

The Conjuring is een uitstekend geregisseerde, enge en razend spannende bovennatuurlijke Horror-film. Het verhaal speelt zich af in 1971 en is geïnspireerd door Ed en Lorraine Warren, een team paranormale onderzoekers. Wanneer Roger, Carolyn Perron (Ron Livingston en Lili Taylor) en hun vijf dochters verhuizen naar een 150 jaar oude boerderij, spelen zich bijna onmiddellijk na hun intrek verontrustende gebeurtenissen af.

2. Sinister 1&2

Misdaadschrijver Ellison Oswalt (Ethan Hawke) verhuist met zijn vrouw en twee jonge kinderen naar een huis waar jaren eerder vier mensen zijn vermoord. Er werd ook een jong meisje vermist, dus besluit de schrijver zich te verdiepen in de zaak om het op te lossen. Al snel vindt hij 8 mm-videobeelden die andere gruwelijke sterfscènes laten zien.

3. Velvet Buzzshaw

Hoewel liefhebbers van het horror genre en de kunstwereld Velvet Buzzsaw waarschijnlijk iets minder kunnen waarderen, is de combinatie van geweldige acteurs en leuke invalshoek wat deze film zo bijzonder maakt. Er is iets zo origineels aan deze film, die gaat over een groep pretentieuze kunstexperts die door hun eigen kunst wordt vermoord.

4. The Ritual

The Ritual gaat over een groep jongens die besluiten om diep in het Zweedse bos op wandeltocht te gaan om hun overleden vriend te eren. Eenmaal aangekomen raken steeds meer van hen overtuigd van het feit dat er op hen gejaagd wordt. Ze moeten een manier vinden om te ontsnappen aan de gruwelijke rituelen die hen te wachten staat.

5. 1922

1922 is een horrorfilm die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Het vertelt het verhaal van een boer die in 1922 zijn vrouw vermoordt met de hulp van hun 14-jarige zoon om hun landbouwgrond te behouden en uit financieel gewin. Hun acties hebben verregaande gevolgen.

Netflix films streamen in oktober 2021

In oktober staat Netflix grotendeels in het teken van films die te maken hebben met Halloween. Toch is er nog veel meer om naar uit te kijken in de aankomende maanden. Bijvoorbeeld met de nieuwste maffiaserie ZeroZeroZero. Ook op de andere streaming diensten is er genoeg om naar uit te kijken. Zo zijn er nog genoeg Marvel films en series die in 2021 nog gaan uitkomen. Houdt daarom goed onze website in de gaten.

Of check deze andere lijstjes: