Zandvoort
Media

Formule 1 gekte: 300.000 racefans reizen af naar Zandvoort

Zandvoort kleurt de aankomende dagen oranje. De formule 1 gekte is losgebarsten in de kustplaats, want dit weekend wordt de Grand Prix van Nederland gereden. Honderdduizenden racefans hopen dat Max Verstappen, net zoals vorig jaar, als eerste over de finish knalt. We hebben eerder alles over de Grand Prix in Zandvoort 2022. voor jullie op een rijtje gezet. De Formule 1 is populairder dan ooit.

Max Verstappen grote favoriet

De nu al legendarische Max Verstappen heeft de Formule 1 in Nederland weer op de kaart gezet. De 24-jarige coureur neemt het dit weekend op tegen andere racelegendes zoals Lewis Hamilton en Charles Leclerc. De organisatie heeft er een spektakel van gemaakt, er is een heel evenement om de race heen gebouwd. De organisatie van deze side-events is in handen van de stichting Zandvoort Beyond.

Het racefestijn begint vrijdagochtend. Het hele weekend zullen er races te zien zijn. Vrijdag worden de vrije trainingen gereden, zaterdag de kwalificatierondes, en dan is het zondag tijd voor het echte werk. De Grand Prix van Nederland begint om 15:00, en fans maken er nu al een groots feest van. De organisatie verwacht elke dag een toestroom van 110.000 mensen, dat zijn er veel meer dan vorig jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RaceBose (@racebose)

Wegen naar Zandvoort afgesloten

Het gaat dus flink druk worden. Net zoals vorig jaar zijn de provinciale wegen die naar Zandvoort leiden (N200 en N201) afgesloten. Racefans weten dat het extreem druk wordt, en dat de biertappen open zijn, dus veel van hen kiezen ervoor om met de trein naar Zandvoort te komen. Er zijn ook touringcars die af-en aan rijden om de racefans naar het circuit te brengen.

Opmerkelijk is het feit dat de stakingen bij de NS er even niet toe lijken te doen, speciaal voor het Formule 1 weekend rijdt er elke vijf minuten een trein tussen Zandvoort aan Zee en Haarlem. Vorig jaar is dit traject voor miljoenen euro’s verbouwd. Het mag duidelijk zijn dat Nederland zit te wachten op dit spektakel, en op Max Verstappen, want hij is ongetwijfeld de publiekslieveling van dit raceweekend, dat is aan de toestroom van mensen wel te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dumpert (@dumpert)