Wheels

Alles wat je moet weten over Grand Prix Australië: circuit, prognose en streams

Grand Prix Australië 2022

De Grand Prix van Australië wordt aankomende zondag gereden. Racefans kunnen weer uitkijken naar een spektakel dat het hele weekend zal duren. De eerste twee vrije trainingen zijn al achter de rug, maar wat kunnen we verwachten van deze race? We zetten in dit artikel alles voor jullie op een rijtje.

Albert Park Street Circuit

De Grand Prix van Australië gaat van start. De eerste twee vrije trainingen op het Albert Park Street Circuit zitten er inmiddels op. De tweede vrije training verliep niet makkelijk voor Max Verstappen. Hij kreeg zijn Red Bull RB18 maar niet naar zijn hand gezet, hij worstelde met de balans van de bolide. Door deze kleine momentjes moest hij genoegen nemen met een tweede tijd achter Charles Leclerc.

Het Albert Park circuit niet makkelijk. Het in 1953 geopende circuit is deels een stratencircuit. De rest van het jaar wordt het door normale auto’s gebruikt. Om deze reden moeten de Formule 1 coureurs tijdens de trainingen vaak zoeken naar grip. Dit probleem lost zich op nadat er meerdere rondes door Formule 1 wagens op hebben gereden. De meest succesvolle coureur op dit circuit is Michael Schumacher, met vier overwinningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio Formule 1 (@studioformule1)

Vrije trainingen, kwalificatie en race Grand Prix Australië

Door het tijdsverschil zullen raceliefhebbers hun wekker moeten zetten om te kunnen genieten van de Grand Prix van Australië. De eerste twee vrije trainingen zitten erop, maar er staat nog een derde vrije training, een kwalificatie en de uiteindelijke race in de planning. We zetten ze hieronder even op een rijtje:

Derde vrije training   – zaterdag 9 april – 05:00 – 06:00
Kwalificatie                  – zaterdag 9 april – 08:00 – 09:00
Race                              – zondag 10 april – 07:00 – 09:00

Prognose Grand Prix Australië 2022

Het Albert Park Circuit is licht gewijzigd. Verschillende bochten zijn breder gemaakt en de langzame bocht chicane is verwijderd. Dit maakt de race spectaculairder omdat er dan tussen bocht 8 en 9 vol gas gereden kan worden. Het circuit heeft nu vier DRS-zones. In deze zones kunnen inhaalacties spectaculair worden, wat de opzet is van het veranderen van het circuit.

De Grand Prix van Australië gaat een titanenstrijd worden tussen Red Bull en Ferrari. Red Bull heeft in Bahrein en Saoedi-Arabië laten zien dat de RB18 uitstekend presteert op rechte stukken, want toen presteerde de auto met een open RDS-klep extra goed, wat op dit vernieuwde circuit, met vier RDS-zones extra in hun voordeel kan werken. Ferrari was echter de afgelopen twee race-weekenden de snelste in kwalificatie, dus het wordt spannend.

Formule 1 kijken via streams

In het artikel Formule 1 2022: racekalender plus alle gratis en betaalde kijk-opties schonken we al aandacht aan de manieren waarop we de Formule 1 kunnen volgen. Streamingdienst ViaPlay is de meest bekende, maar we kunnen ook kijken op alternatieve streams, die te vinden zijn op websites zoals sportstream24.nl, streamwijzer.nl en HesGoal.com.

De eerstvolgende race zal dus zondag 10 april plaatsvinden in Australië, om 07:00. Het wordt dus een vroeg ontbijtje en een wekkertje zetten op zondagochtend, maar dat zal het allemaal waard zijn. De strijd der titanen gaat onverminderd verder, dus de verwachtingen zijn hoog. Het belooft weer een spectaculair seizoen te worden.