Media

Zo kijk je dit weekend gratis de GP van Monaco

F1 Grand Prix of Monaco - Practice
bron: Red Bull Content Pool

Viaplay heeft voor haar nieuwe klanten een superactie. Tien dagen lang Formule 1, waaronder de GP van Monaco, én al het andere aanbod gratis kijken. Voor alle andere autosport liefhebbers valt er ook te genieten van de Formule 2 en 3, Porsche Supercup, DTM én nog veel meer. Naast deze actie zijn er nog meer manieren om dit weekend gratis de GP te bekijken. Wij zochten het voor je uit. 

Formule-1 GP van Monaco

De Formule 1-liefhebbers kunnen zich de komende twee weekenden uitstekend vermaken. Dit weekend racen Max Verstappen en zijn rivalen door de smalle straten van Monte Carlo, waar de prestigieuze GP van Monaco op het programma staat. Volgende week is het de beurt aan het circuit van Barcelona voor de Spaanse Grand Prix. Het circuit waarop Verstappen op nog maar 18-jarige leeftijd zijn allereerste F1-zege behaalde.

Na de aankomende twee Grands Prix nog niet genoeg Formule-1 gehad? Dan heeft Viaplay ook verschillende Max Verstappen documentaires voor je in petto, waaronder de bekroonde documentaire Max Verstappen – Anatomy of a Champion, de driedelige docu die een uniek kijkje geeft in het leven van de familie Verstappen. Maar ook de series Max’s Machines, samen met David Coulthard, en F1 Talks zijn zeker het kijken waard.

gratis gp van monaco kijken

GP van Monaco streamen

Gratis GP van Monaco kijken? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je locatie en streamingdiensten. Eén van deze mogelijkheden is dus met Viaplay. Maar je kan er ook voor kiezen om een online livestream te bekijken. Hiervoor zijn verschillende websites en platforms beschikbaar die gratis livestreams aanbieden voor sportevenementen, waaronder de Formule 1.

Let op: Deze streams worden vaak door individuele mensen gedeeld met het grote publiek en kunnen van wisselende kwaliteit zijn. Houd er rekening mee dat het gebruik van dergelijke websites mogelijk in strijd is met auteursrechtelijke regels en dat de kwaliteit niet gegarandeerd is. Je kan ook je heil zoeken op sociale media, waar zo nu en dan ook livestreams worden gedeeld.

gp van monaco kijken
Beeld: RedBull content pool/foto door: Peter Fox

Streamen via VPN

Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van een VPN mogelijk in strijd kan zijn met de gebruiksvoorwaarden van streamingdiensten. Zorg ervoor dat je de regels en voorschriften van de streamingdienst begrijpt voordat je een VPN gebruikt om Formule 1 te kijken. Bovendien kunnen de prestaties van de verbinding variëren, afhankelijk van de gekozen server en de snelheid van je internetverbinding.

Het Formule 1-seizoen belooft opnieuw spannend te worden met een felle strijd tussen onder andere Mercedes en Red Bull Racing. Als we kijken naar de afgelopen seizoenen is Max Verstappen de man om te verslaan.  Maar de terugkeer van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso bij het Alpine team voegt ook zeker iets extra’s toe aan dit seizoen.