Food & Drinks

Op deze bizarre manier krijg je in Dubai een gouden steak geserveerd

Gouden steak Dubai

Sommige restaurants willen zich wel erg graag van de concurrentie onderscheiden en de aandacht trekken. Misschien herinner je je nog de gouden steak van Salt Bae? Dat was al vrij bizar, maar het kan nog veel gekker: bestel je in een restaurant in Dubai een Australische Wagyu-biefstuk met goudlaag, dan krijg je die op onvergetelijke wijze gepresenteerd. Kost je wel minimaal 250 dollar.

Restaurant voor de rijken Rhain in Dubai

Het restaurant waar het om gaat heet Rhain Dubai. Naar eigen zeggen serveren ze de beste kwaliteit biefstuk en ander vlees van de hele wereld. Je kunt er onder andere het beroemde Wagyu-rundvlees en A5 Kobe-rundvlees eten.

Het restaurant is vrij nieuw, het opende in juni 2021 en roept zichzelf op de website uit tot de ‘perfecte bestemming voor alle liefhebbers van vlees, eten en wijn die perfectie, elegantie en savoir-faire nastreven’.

Gouden steak Dubai

Het eten van een steak als bucketlist-ervaring

Het eten zal er best goed zijn, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat het restaurant ook mikt op aandacht op social media. Mensen die in het restaurant eten en dit op bijvoorbeeld Instagram posten kunnen in ieder geval op de nodige views en reacties rekenen.

Dat geldt bijvoorbeeld voor de clip van Trevaun Alexander John, gepost op het populaire Instagram-account Memezar, waar het driedubbel viraal ging en miljoenen keren werd bekeken.

‘Zware bewaking’ voor kostbare steak

In de video zie je wat er gebeurt als je de gouden steak besteld: als je bestelling klaar is duiken er eerst zwaarbewapende mannen in legeruniformen op; de bewakers van de waardevolle steak. De bewakers escorteren een man met een koffertje naar je tafel. Hij opent het koffertje waar eerst wat mysterieuze rook uitkomt en vervolgens, daar is ie dan: je dikke, malse, goudkleurige steak! Kijk en oordeel zelf:

Zowel kritiek als bijval op social media

Je mag hopen dat de overige gasten doorhebben dat het een act is; mensen hebben wel door minder spectaculaire acties een hartstilstand of beroerte gekregen. Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht krijgt het filmpje de nodige kritiek online: ‘puur voor social media’ reageert iemand.

Anderen tonen meer begrip en stellen dat je tenminste nog een showtje voor je geld krijgt. Er zijn immers meer restaurants waar je een gouden steak kunt eten. Vaak betaal je daar nog meer, maar krijg je de gouden steak zonder fratsen gepresenteerd.

Het kan ook anders in Vietnam

Dat het ook anders kan bewijst een hotel in de Vietnamese stad Hanoi. In Vietnam sprak iedereen er schade van, toen er beelden opdoken van een bekende lokale politicus die een gouden steak verorberde van maar liefst zo’n 1700 euro, in een restaurant in Londen.

Het hotel kwam daarop als reactie met de meest betaalbare gouden steak ter wereld: voor omgerekend zo’n 38 euro krijg je er een forse, met bladgoud overgoten steak, zoals je kunt zien op het filmpje hieronder.