8 procent van de mannen denkt dat ze een gorilla knock out kunnen slaan
Life

8% van de mannen denkt dat ze een gorilla knock out kunnen slaan

Vandaag de dag zien we steeds meer bekende figuren tegen elkaar in de boksring stappen. YouTubers bijvoorbeeld die elkaar onderling proberen de tanden uit te slaan. Alles voor de entertainment, zullen we maar zeggen. In de natuur is dit echter dagelijkse kost. Eten of gegeten worden noemen we dat. 

Onderzoek door YouGov

Maar hoe doen een mens het in een gevecht met een dier? Er zijn verschillende antwoorden op die vraag en het Amerikaanse onderzoeksbureau YouGov heeft geprobeerd om een specifiek antwoord te formuleren. Ruim 1200 mensen werden voor het onderzoek ondervraagd. Hoe groot was de kans volgens deze mensen dat ze een knokpartij met een dier zouden winnen?

Op de lijst van het onderzoeksbureau stonden onder andere katten, ratten en ganzen. Hiermee bedoelen we dat de meeste mensen denken dat ze het nog wel zullen winnen tegen één van deze drie dieren. Toch zal het je verbazen hoeveel angst deze relatief kleine dieren nog inboezemen.

gorilla-knock-out-slaan

Gorilla knock out slaan

Zo denkt 25% van de deelnemers dat ze het niet zouden winnen tegen een rat. Maar dieren waarbij we het allemaal nog in onze broek doen zijn: een chimpansee (83% denkt dat we verliezen) en een kangoeroe (86%). In deze cijfers kunnen we ons nog wel vinden, maar hoe zit het met de giganten van de natuur?

Dan hebben we het natuurlijk over dieren als een grizzlybeer, een olifant, en zelfs een gorilla. Even over die laatste: want tegen al onze verwachtingen in zijn er een aantal mannen die behoorlijk ambitieus als het aankomt op een knokpartij met een gorilla. 8% van de ondervraagden denkt dat ze in een knokpartij een gorilla KO kunnen slaan.

Wetenschappelijke onderzoeken

Er worden wel vaker wetenschappelijke onderzoeken gedaan waar onze wenkbrauwen van gaan fronzen, maar een gevecht met een dier?! Dat gaat zelfs ons te ver. Toch zijn er blijkbaar mannen die het zo hoog in hun bolletje hebben dat ze denken een gorilla knock out te kunnen slaan, zeker als we bedenken dat een gorilla tot wel 10x sterker kan worden dan een gemiddeld mens.

Lees ook eens één van deze artikelen: