Geld & Carrière

Van stukadoors naar supersterren: zo geeft Goldband hun geld uit

goldband-inkomsten-uitgaven
Foto: Instagram @goldbandnl Foto: Instagram @goldbandnl

De Nederlandse muziekgroep Goldband heeft de afgelopen jaren een aardige opmars gemaakt in de muziekscene. Met hun unieke geluid en aanstekelijke nummers hebben ze de harten van velen veroverd. Maar wat doen ze eigenlijk met al die inkomsten die ze verdienen? Laten we een kijkje nemen achter de schermen van Goldband en ontdekken hoe ze hun financiële succes gebruiken.

Populariteit van Goldband

Goldband, bestaande uit Milo Driessen, Karel Gerlach en Boaz Kok, heeft zichzelf op de kaart gezet als een van de meest veelbelovende muzikale acts van Nederland. Hun talent en charisma hebben ervoor gezorgd dat ze in de schijnwerpers staan. Ze hebben zelfs de prestigieuze Popprijs 2022 gewonnen, toch wel een goede erkenning voor hun buitengewone muzikale prestaties.

Met hits zoals “Noodgeval” en “Stiekem” (samen met Maan de Steenwinkel) weten ze het publiek op verschillende festivals uit hun plaat te laten gaan. Wist je trouwens dat Karel Gerlach inmiddels ook een relatie heeft met Maan de Steenwinkel? Met hun energieke optredens en catchy deuntjes, verdienen ze natuurlijk ook prima geld. Maar wat doet het Haagse trio met hun opbrengsten?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goldband (@goldbandnl)

Wat Goldband doet met hun opbrengsten?

Hoewel mensen vaak denken dat succesvolle artiesten bergen geld verdienen, is dit niet altijd het geval. Goldband verdient weliswaar goed met hun optredens, maar ze hebben ook aanzienlijke kosten die ze moeten dekken. Ze keren zichzelf een maandsalaris uit van enkele duizenden euro’s, wat niet veel meer is dan wat ze verdienden toen ze nog als stukadoors werkten.

In plaats van al het verdiende geld uit te geven luxe, hebben de leden van Goldband ervoor gekozen om een nuchtere benadering te hanteren. Ze sparen het overige geld op hun gezamenlijke rekening om “een beetje normaal” te blijven. Maar stiekem weten we wel dat je beter je geld kan investeren in vastgoed of aandelen als de S&P 500 kan kopen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goldband (@goldbandnl)