Travel

5x de goedkoopste reisverzekeringen: zorgeloos verzekerd op vakantie

goedkoopste-reisverzekeringen
Foto: Freepik.com

Niets is zo vervelend als onverwachte tegenslagen tijdens je welverdiende vakantie. Om jezelf te beschermen tegen vervelende verrassingen, kun je een reisverzekering afsluiten. Of je nu een kort uitstapje maakt of meerdere keren per jaar op reis gaat, er is enorm veel keuze. Maar stel dat je er niet teveel geld aan kan of wil uitgeven, wat is dan de goedkoopste reisverzekering? Wij zetten het voor je op een rij.

Kortlopende reisverzekering: betaal alleen voor je vakantiedagen

Als je één keer per jaar een vakantie wil verzekeren, is de kortlopende reisverzekering een uitstekende keuze. Je sluit het voor 1 vakantie af en betaalt dus alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Dit type verzekering is ideaal voor bijvoorbeeld een weekendje weg of een eenmalige vakantie.

Goedkoopste reisverzekering kortlopend

Laten we eens kijken wat momenteel de goedkoopste reisverzekeringen zijn. We kiezen voor het voorbeeld van een reisverzekering voor een bestemming in Europa, zonder extra dekkingen, voor 1 persoon, voor 20 dagen. Dat leidt tot het volgende lijstje, premie per persoon:

Maatschappij                           Eigen risico                      Premie

De Internationale                    € 60                                 € 10,00

Allianz                                        € 75                                 € 12,11

OHRA                                          € 70                                 € 12,60

ING                                              € 100                               € 22,00

Univé                                          € 50                                € 22,06

Let op, dit zijn dus de prijzen per persoon en zonder extra dekkingen zoals annuleringsdekking. Bij OHRA en ING betaal je geen afsluitkosten. De andere 3 rekenen een klein bedrag aan afsluitkosten, maximaal 4,50.

goedkoopste reisverzekering

Doorlopende reisverzekering: slimme keuze voor frequente reizigers

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, is de doorlopende reisverzekering een betere optie. Het is belangrijk om de dekking zorgvuldig af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Je wilt immers niet betalen voor een pakket dat niet bij jou past. Gelukkig kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen, zoals bagagedekking, geneeskundige kosten, zakelijke reizen en pechhulp.

Goedkoopste reisverzekering doorlopend

Laten we nu eens kijken wat momenteel de goedkoopste doorlopende reisverzekeringen zijn. We kiezen  voor het voorbeeld van een reisverzekering voor een bestemming in Europa, zonder extra dekkingen, voor 1 persoon, voor een heel jaar met een maximum van twee maanden. Dat leidt tot het volgende lijstje, premiebedragen per persoon per jaar:

Maatschappij                               Eigen risico      Premie

FBTO                                             € 150                  € 14,24

Allianz Direct                              € 100                  € 16,8

Nationale Nederlanden            € 100                 € 21,40

Lancyr                                          € 70                    € 22,71

Centraal                                       € 100                 € 23,82

Let op, dit zijn dus de prijzen per persoon en zonder extra dekkingen zoals annuleringsdekking. Je betaalt bij alle 5 de maatschappijen geen afsluitkosten.

goedkoopste reisverzekering

Waar krijg je de meeste kwaliteit?

Het gaat hier om basisbedragen. Daarnaast heb je nog enorm veel keuze, maar die maken je verzekering wel duurder. Denk aan werelddekking in plaats van Europa, een annuleringsdekking,  hogere bagagedekking enzovoort.

De goedkoopste reisverzekering is uiteraard niet automatisch de beste verzekering. Wil je weten waar je de meeste kwaliteit krijgt, lees dan ons artikel over de beste reisverzekeringen.