Food & Drinks

Dit is het goedkoopste Michelinster restaurant van Nederland

goedkoopste-michelinster-restaurant-nederland

Als je op zoek bent naar een unieke eetervaring en je wilt dineren in een Michelinster restaurant, denk je misschien dat je flink wat geld kwijt zult zijn. Echter zijn er ook restaurants in Nederland met een Michelinster waar je kunt genieten van luxe eten zonder de bank te breken. Maar wat houdt een Michelinster eigenlijk in, en waar kan je het goedkoopst genieten van een Michelinster-waardige ervaring? 

Wat is een Michelinster?

Een Michelinster is een prestigieuze beoordeling voor restaurants. De beoordeling wordt gegeven door de Franse bandenfabrikant Michelin en staat wereldwijd bekend als een keurmerk voor culinaire excellentie. Restaurants worden beoordeeld op verschillende criteria, zoals de kwaliteit van het eten, de service en de sfeer. Restaurants kunnen één, twee of drie sterren krijgen, waarbij drie sterren de hoogst mogelijke score is.

Het eten bij een Michelinster restaurant staat bekend om de hoge kwaliteit en de creativiteit van de gerechten. Michelinsterren worden niet zomaar toegekend aan restaurants, dus als je in een Michelinster restaurant gaat eten, kun je ervan uitgaan dat je een bijzondere eetervaring tegemoet gaat!

eten michelinster restaurant

Het goedkoopste Michelinster restaurant van Nederland

Een vastgesteld menu kan een goede optie zijn om te genieten van luxe eten zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Vaak bieden restaurants een vastgesteld menu aan waarbij je kunt kiezen uit een aantal gerechten voor een vaste prijs. Door een vast menu te kiezen, kan je zelfs bij een Michelinster restaurant voor een redelijk normale prijs eten! Natuurlijk betaal je niet zo weinig als bij Restaurant Loetje, maar je bent hier zeker niet duur uit!

Als je op zoek bent naar het goedkoopste Michelinster restaurant van Nederland, dan moet je naar Restaurant Eden in Valkenswaard gaan. Dit restaurant kreeg in 2020 een Michelinster en biedt een inspiratie menu aan voor een zeer schappelijke prijs. Voor slechts 52 euro kun je hier al genieten van een luxe diner, terwijl een 5 gangen menu slechts 67 euro kost. Dit betekent dat je per gerecht slechts 13,40 euro betaalt, wat erg goedkoop is voor een Michelinster restaurant. goedkoop dineren luxe restaurant