Funda

Het duurste én goedkoopste huis in Amsterdam gespot op Funda

goedkoopste-duurste-huis-amsterdamn-het-goedkoopste-en-het-duurste-huis-in-amsterdam

De woningmarkt in Amsterdam zit vol verrassingen. Dat de huizenprijzen er gemiddeld hoger zijn in de rest van het land wist je waarschijnlijk al. Maar toch zijn er nog wel hier en daar goedkope woningen te vinden. We speurden huizensite Funda voor je af en vonden het goedkoopste en het duurste huis die nu te koop staan in Amsterdam.

De goedkoopste koopwoning in Amsterdam

De goedkoopste koopwoning in Amsterdam vind je aan de Korte Geuzenstraat in de Geuzenbuurt in stadsdeel Nieuw-West. Het gaat om één kamer van 11 vierkante meter. De keurig nette kamer heeft een laminaatvloer, een wastafel en een inbouwkast. De woonruimte heeft dus geen eigen badkamer, keuken, bad of douche. Op dezelfde etage als de kamer bevinden zich echter een gezamenlijke badkamer, met twee douches en twee toiletten en een gemeenschappelijke keuken.

De kamer bevindt zich in een monumentaal pand uit de jaren 40. Wat mag deze nette, maar spartaans ingerichte woonruimte kosten? De vraagprijs bedraagt € 109.950 k.k. Maar let op, de woning heeft momenteel de status onder bod. Dat betekent meestal dat er wel al een mondelinge overeenkomst is met een bieder, maar dat de koop nog niet definitief is. Kijk voor meer informatie op de officiële Funda site.

Goodkoopste duurste woning Amsterdam

De duurste koopwoning in Amsterdam

Van 11 naar 453 vierkante meter: De goedkoopste woonruimte in Amsterdam past ruim 41 keer in de duurste woning die momenteel op de huizenmarkt in  de hoofdstad te koop staat. Het pand heeft eigenlijk alles mee, behalve dan de prijs. Het gaat overigens om twee panden, die met elkaar verbonden zijn. Je kunt er dus in één deel zelf wonen en het andere deel verhuren of tot gastenverblijf maken.

De panden bevinden zich in de Nieuwmarkt buurt in hartje Amsterdam. Beide liggen aan een gracht en  zijn rijksmonumenten die in respectievelijk 2012 en 2015 gerenoveerd zijn.  De hoofdwoning bestaat uit vier verdiepingen, met onder andere een badkamer van marmer, een uiterst luxe keuken, een mini bioscoop en een wellness ruimte. De vraagprijs van deze absolute top Funda parel bedraagt € 6.095.000 k.k. Kijk voor meer informatie over deze  droomwoning op de officiële Funda site.

Goodkoopste duurste woning Amsterdam

Nog meer mooie Funda woningen

Wil je nog meer peperdure huizen bekijken? Lees dan ons artikel over de duurste huizen op Funda. Wil je liever juist zo goedkoop mogelijk wonen? Check dan deze vier kluswoningen onder de 4 ton.  En geniet nog even van de foto’s van de duurste koopwoning van Amsterdam hieronder:

Goodkoopste duurste woning Amsterdam Goodkoopste duurste woning Amsterdam

Goodkoopste duurste woning Amsterdam
Goodkoopste duurste woning Amsterdam

Goodkoopste duurste woning Amsterdam badkamer Goodkoopste duurste woning Amsterdam